Concert Zutphens Barok Ensemble

Het Zutphens Barok ensemble geeft onder de titel ‘Musica d’amore’ op 25 februari in de eeuwenoude St. Joriskerk in Voor-Drempt een concert met werken van Telemann, Fasch, Purcell en Pepusch.

Cupido zweeft al veertig jaar door ons orkest. De liefde voor de barokmuziek vormt onze basis, deze muziek spelen wij con amore. Als dan ook nog bijzonder lieflijke instrumenten meespelen, zoals de traverso, de voice flute, de hobo d’amore en de viola d’amore, zijn we helemaal gelukkig. Het zijn stuk voor stuk zoetgevooisde instrumenten die de gevoelige kanten van de barokmuziek laten horen, gevleid op een weldadig klankbed van strijkers, fagot, theorbe en klavecimbel. In dit programma spelen we een concert voor viola d’amore, hobo d’amore, fluit en orkest van Telemann en een concert van Fasch voor twee traverso’s en orkest. Daarnaast spelen de strijkers twee fantasia’s van Purcell en de blazers een kort concert van Pepusch.

Het concert begint om 15:30 u en de toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt natuurlijk op prijs gesteld.

Na afloop van het concert zorgen leden van de plaatselijke commissie van de St. Joriskerk ervoor dat er een kopje koffie of thee genuttigd kan worden. Dit uiteraard wel tegen betaling.

De St. Joriskerk vindt u aan de Rijksweg 1 in Voor-Drempt

zutphensbarokensemble.nl
www.stjoriskerkdrempt.nl

Deze pagina delen met je vrienden ...