Tommy Bauling exposeert in gemeentehuis

Kunstschilder Tommy Bauling (44) uit Achter-Drempt exposeert van 3 april tot en met 30 juni met zijn expositie ‘Gelderse Landschappen’ in het gemeentehuis van Bronckhorst in Hengelo (Gld). De expositie is vrij toegankelijk tijdens openingstijden van het gemeentehuis.

 

Lid van schildersgenootschap Pictura Gelria

Tommy Bauling is opgegroeid in Hengelo (Gld) en was als kind al een echte tekenaar. Hij raakte aanvankelijk gespecialiseerd in portretten van mens en dier in potlood, maar zijn passie van de laatste jaren is het landschap en dan vooral het Gelderse landschap. Tommy werkt en woont in Achter-Drempt. Hij trekt er graag op uit om de schoonheid van het Gelderse landschap ‘en plein air’ vast te leggen in een palet van heldere kleuren. Toch is hij ook regelmatig in zijn atelier te vinden waar hij in alle rust kan werken aan stukken die meer tijd vergen. Tommy is lid van het schildersgenootschap Pictura Gelria, dat in navolging van de Oosterbeekse schilders van rond 1900, ook de natuur intrekt om die vast te leggen in verf. De expositie ‘Gelderse Landschappen’ is dan ook een reis door de bossen en over de velden van Gelderland.

Tommy Bauling uit Achter-Drempt exposeert in gemeentehuis Bronckhorst
Tommy Bauling Art

In 2016 deed Tommy mee aan de Kunst4daagse Bronckhorst en exposeerde hij tweemaal in de kerk van Hoog-Keppel. In 2017 exposeerde hij in zorgcentrum Den Bouw in Warnsveld. Tijdens de kunstmarkt Vive la France in Hummelo werd hij met een prijs beloond.

Gemeente Bronckhorst geeft podium aan lokaal talent

Tommy Bauling de tweede kunstenaar uit Bronckhorst die zijn werk in het gemeentehuis mag tentoonstellen. Met de exposities biedt de gemeente lokaal kunsttalent een mogelijkheid om zich bekend te maken aan het publiek. Inwoners kunnen op die manier met diverse kunstuitingen kennismaken. Deze exposities zijn gratis toegankelijk.

Meer weten over Tommy Bauling? Kijk op www.facebook.com/tommy.bauling.

 

• bron: www.bronckhorst.nl

 

Deze pagina delen met je vrienden ...