KUNST4daagse Bronckhorst 2018

De KUNST4daagse in de gemeente Bronckhorst gaat in 2018 voor de twaalfde keer van start. Tientallen kunstenaars, ateliers en galeries – in combinatie met vijf daartoe uitgezette (fiets)routes door het mooie cultuurlandschap van  onze gemeente – houden open huis. Gedurende vier dagen kunt u kennis maken met een rijk palet aan beeldende kunst, verspreidt over karakteristieke dorpen, buurtschappen en het buitengebied.

De charme van de KUNST4daagse is daarbij de veelheid aan kunstdisciplines en de mix van amateur- en professionele kunstenaars, die garant staan voor een grote variatie in aanbod van bereikbare en betaalbare kunst. Laat u verrassen door de liefde en bezieling van de kunstenaars en de zeggingskracht van hun werk. Weet u nog niet of kunst iets voor u is, bent u op zoek naar een verrijkend cadeau voor uzelf of anderen, dan is de KUNST4daagse dé gelegenheid om kennis te maken met een grote verscheidenheid aan soms verrassende vormen van kunst. U kunt gewoon naar binnen lopen, de kunstenaars zullen u gastvrij ontvangen en graag met u in gesprek gaan over hun werk.

Op de website www.kunst4daagsebronckhorst.nl vindt u een compleet overzicht van alle deelnemende kunstenaars en een eerste impressie van hun werk. In de speciale gids, welke in heel Bronckhorst huis-aan-huis is bezorgd, vindt u een overzichtskaart en de afzonderlijke routekaarten welke u per fiets of ander vervoermiddel de weg wijzen langs de verschillende deelnemers. In Drempt kunt u op 4 locaties kunst bewonderen.  


 

• Zepp Gerritsen

ZeppGerritsen Drempt
foto: www.kunst4daagsebronckhorst.nl

Zepp Gerritsen | Rijksweg 25, 6996 AA Drempt

06-13572476 | fransgerritsen@zeppgerritsen.nl | www.zeppgerritsen.nl

Kunstenaar Zepp Gerritsen drukt zich de laatste jaren vooral uit in het werken met glas. U kunt objecten zien van gegoten en gefused glas. De cursisten hebben dit jaar mooi werk om te exposeren. Inyx-art is een samenwerking van Henk van Kesteren en Frans Gerritsen. Zij maken bijzondere objecten, uiteenlopend van tuinverlichting tot abstracte kunst, voornamelijk in glas en corten-staal. Ook is er dit jaar een expositie van schilderijen van Simone Drenth en u wilt zeker de gerestylde Bananas à la Hermitage van Doortje Hoppenreijs niet missen!  


 

• Galerie en monument De Witte Hemel

monumentaal wit boerderijtje met rieten dak met op de voorgrond groene beplanting

Galerie en monument De Witte Hemel | Wittehemelweg 23, 6996 AX Drempt

06-22385230 | withemel@xs4all.nl | www.atelierdewittehemel.nl

Duo expositie van Wildlife art-fijnschilder Cees Roorda en de zeer diverse, realistisch impressioniste Liesbeth Pieterse. Galerie en Monument De Witte Hemel toont dit jaar hun werk in het thema ‘New Diversities’. Het monumentje is vrij te bezoeken met de wolvarkens, moestuin, bloementuin en theecafé, waar u kunt genieten van een kleine lunch- en koffiemoment.  


 

• Henk Stemerdink

133.With flowers in my hair.130-70.mei'07
foto: www.victoryoncanvas.nl

Wijnboerderij ’t Heekenbroek | Tellingstraat 7, 6996 DZ Drempt

06-81088131 | henk.stemerdink@outlook.com | facebook.com/victoryoncanvas

Als natuurmens en oorspronkelijk landschapsschilder laat Henk Stemerdink in bezoekersruimte ‘De Dobbe’ van wijnboerderij ’t Heekenbroek zijn “innerlijke landschappen” zien. Zijn schilderijen zijn kleurrijk, vloeiend, in beweging en ‘levende’ kunstwerken waarin licht, lucht, water en de verbondenheid met de natuur centraal staan. De sfeervolle natuur in de wijngaard nodigt uit om even na te genieten op het terras.  


 

• Erica van der Miessen

beeld Erica van der Miessen
foto: www.facebook.com/erica.vandermiessen

Ars Longa | Zomerweg 29, 6996 DB Drempt

06-38073750 | ericavandermiessen@gmail.com | emies.exto.nl

Erica van der Miessen uit Zutphen maakt sinds 1975 beelden. Eerst van klei, dus keramiek, later heeft zij de beelden laten gieten in Neolith. Neolith heeft de uitstraling van brons, maar is kunsthars met marmerpoeder vermengt. Deze beelden lenen zich uitermate goed voor op het terras of in de tuin. Een groot aantal staan nu mooi te zijn en te koop in de prachtige tuin van Ars Longa.  


 Vier dagen kunst, cultuur, creativiteit, gastvrijheid, kleinschaligheid en landschappelijk schoon. De KUNST4daagse Bronckhorst 2018 start op Hemelvaartsdag donderdag 10 mei en eindigt op zondag 13 mei. Dagelijks tussen 11:00 en 17:00 uur bent u van harte welkom bij alle deelnemers. Ga op pad, want er valt veel te genieten, veel moois te zien en wie weet een mooi kunstwerk aan te schaffen.  

 

Deze pagina delen met je vrienden ...