Snoeihout voor Paasvuur Hummelo

Rijvereniging Hummelo steekt op Eerste Paasdag (zondag 21 april) weer het jaarlijkse Paasvuur aan. Dit traditionele vuur vindt plaats op de hoek Laarstraat / Broekstraat / Zelhemseweg in Hummelo. Snoeihout kan worden gebracht op de zaterdagen voor Pasen tussen 09:00 en 16:00 uur (vanaf 23 maart). Alleen snoeihout en takken met een maximale doorsnede van 10 cm mogen op het Paasvuur, dus geen wortels en stobben van bomen en struiken.

Achterhoekse traditie

Het branden van de vuurstapel met Pasen is een Achterhoekse traditie. De bezoekers kunnen tijdens het Paasvuur genieten van een drankje, verse wafel en muziek.
Het terrein is op Eerste Paasdag vanaf 19:30 uur geopend. De entree is gratis. Het vuur wordt om 20:30 uur aangestoken.

Update 18 april 2019: PAASVUUR AFGELAST!

De droogte in combinatie met de vele berichtgevingen heeft ook binnen Rijvereniging Hummelo de gemoederen bezig gehouden afgelopen week. De gemeente Bronckhorst had deze week al eerder besloten 18 kleinere paasvuren af te gelasten. Rijvereniging Hummelo had nog een klein beetje hoop tot het definitieve besluit van vandaag over de 7 grootste paasvuren in Bronckhorst.

De gemeente heeft gekeken naar de verwachte weersomstandigheden en windrichting en heeft vervolgens besloten dat het Paasvuur Hummelo één van de paasvuren is die niet door mag gaan. Met dit besluit moeten helaas trouwe enthousiaste bezoekers van deze traditie worden teleurgesteld. De organisatie vindt het ook spijtig, maar ook voor hen geldt veiligheid voor alles en ze hebben dan ook begrip voor dit besluit. 

Rijvereniging Hummelo hoopt van harte dat de omstandigheden volgend jaar anders zullen zijn en dat zij dan iedereen weer van harte kunnen verwelkomen tijdens deze mooie traditie.

 

• website organisatie: www.rijvereniginghummelo.nl

 

Deze pagina delen met je vrienden ...