Park en plantsoenen worden weer opgeschoond

Zaterdag 20 maart is weer de Landelijke Opschoondag. Werkgroep ‘Park de Braamberg’ heeft ook dit jaar besloten om juist op deze dag het park en de omliggende plantsoenen weer voorjaarsklaar te maken. Wilt u meehelpen met snoeien, schoffelen of afval opruimen? Lees dan vooral verder!

Jaarlijks wordt de Landelijke Opschoondag georganiseerd. De opzet van deze dag is bewustwording van de vervuiling in onze omgeving en om gezamenlijk zwerfvuil op te ruimen. Georganiseerde groepsactiviteiten zijn door corona helaas niet mogelijk, maar je eigen buurt netjes maken kan natuurlijk altijd.

Zwerfafval opruimen levert méér op dan alleen een prettig schone buurt. Het is ook een leuke manier om even bij te kletsen met de buren. Zelfs in je eentje kun je al een groot verschil maken. Door tijdens het uitlaten van de hond een grijper mee te nemen bijvoorbeeld. Wil je aan de slag voor een schone buurt?

Helpen met het opruimen van de buurt

Help dan bijvoorbeeld werkgroep ‘Park de Braamberg’ komende zaterdag. Een vaste groep zal dan naast het opruimen van de rommel ook meteen het park en de omliggende plantsoenen onder handen nemen. Zij zullen struiken snoeien, dode planten en onkruid weghalen, perkjes harken en natuurlijk (plastic) afval verzamelen. Extra handen zijn welkom bij deze werkzaamheden.

Inwoners van Drempt worden opgeroepen om mee te helpen de entree van Drempt weer klaar te maken voor het voorjaar. Zaterdag 20 maart wordt gestart om 10:00 uur. Om ‘coronaproof’ aan het werk te kunnen, brengt iedereen het liefst zijn eigen gereedschap mee (snoeischaar, hark, schoffel, vuilgrijptang). Natuurlijk houdt men zich hier ook aan de anderhalve meter afstand. En helaas dit jaar nog geen gezamenlijke koffie/thee vooraf of ter afsluiting.

Wel willen helpen, maar geen tuingereedschap

Wil je graag helpen, maar heb je geen gereedschap? Meld dit dan vooraf bij Irene Peters (tel: 06-57851604). Zij zorgt graag voor extra materieel.

Juist deze dag verhindert, maar ook zelfstandig iets willen doen

Kun je aanstaande zaterdag niet, maar je wilt wel vooraf wat voor de buurt doen? Met Irene kan ook afgesproken worden welk deel je zelfstandig wilt doen en waar het snoeihout en/of afval gedeponeerd dan gedeponeerd kan worden.

Werkzaamheden met inachtneming van coronamaatregelen

En hopelijk ten overvloede nog het advies: bij keelpijn, hoesten en verkoudheid blijft u thuis. Zo wordt verspreiding van corona voorkomen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Irene Peters via 06-57851604.

 

Deze pagina delen met je vrienden ...