Diensten voortaan te bekijken via Kerkdienstgemist.nl

De kerkdiensten in de St. Joriskerk zijn vanaf nu online te bekijken. Via de website kerkdienstgemist.nl worden de diensten live gestreamd en zijn naderhand terug te kijken. Met deze kerk-tv oplossing hoopt de Protestantse Gemeente Drempt & Oldenkeppel tijdens, maar ook na de corona epidemie de verbondenheid te kunnen vergroten.

Vanwege alle coronamaatregelen in het afgelopen jaar konden veel mensen niet naar de kerk komen. Ook andere activiteiten konden niet doorgaan. Dat ging ten koste van onderling contact en ontmoeting. Dit werd door veel mensen gemist.

Tijdens de corona lockdowns verzorgden meerdere kerkgenootschappen uit onze omgeving online diensten vanuit de Martinikerk in Doesburg. Deze diensten werden door veel mensen trouw bekeken. Zo was er, zij het op afstand, toch een vorm van verbondenheid mogelijk.

Binnen de Protestantse Gemeente Drempt & Oldenkeppel bestond al jaren de mogelijkheid om via een cd een opname van de kerkdienst te beluisteren. De mogelijkheden om online diensten te verzorgen zijn de afgelopen tijd sterk toegenomen. De Plaatselijke Commissies kwamen dan ook tot de conclusie om ook in de St. Joriskerk in Voor-Drempt hiermee aan de slag te gaan.

Zij beginnen met de basis kerk-tv oplossing. Dit houdt in een bestuurbare camera, een tablet om de camera te bedienen en streaming naar Kerkdienstgemist.nl. Op deze website worden de samenkomsten live uitgezonden en zijn eerdere uitzendingen direct terug te kijken.

Informatie over de voorganger, liturgie en het thema van de dienst zijn ook op deze website te vinden. Overal waar internet is kun je kijken via de smart tv, computer, tablet of smartphone. Uitzendingen kunnen publiek of besloten worden uitgezonden, bijvoorbeeld in een geval van een uitvaart.

Nu staan er alleen nog twee kleine proef uitzendingen in de lijst met beschikbare uitzendingen. Op maandag 22 maart, vanaf 19:00 uur, zal hier het meditatieve moment ‘Als je naar het licht blijft verlangen krijg je ook licht…’ te zien zijn. Ds. Karin Spelt zal met meerdere meditatieve momenten aandacht besteden aan de eerste uitzendingen vanuit de kerk in Voor-Drempt.

Kerkdienstgemist.nl

 

 

Deze pagina delen met je vrienden ...