Oproep voor ‘Vrijwilliger van het jaar 2020’

De gemeente Bronckhorst zet ook dit jaar vrijwilligers die zich onderscheiden door hun activiteiten in Bronckhorst in het zonnetje met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’. Tot 30 november 2020 kunnen personen of groepen aangemeld worden. De bekendmaking van de vrijwilliger van het jaar vindt plaats tijdens de (vanwege corona aangepaste) nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis op woensdag 6 januari 2021.

Aanmelden van een vrijwilliger of groep die de bijzondere titel van ‘Vrijwilliger van het jaar’ verdient, kan via een digitaal aanmeldformulier op www.bronckhorst.nl/vrijwilliger. De ‘Vrijwilliger van het jaar 2020’ ontvangt naast de eretitel een geldbedrag van € 250,-. Als de eretitel naar een vrijwilligersgroep gaat dan ontvangt deze een geldbedrag van € 500,-. De andere twee genomineerden krijgen een oorkonde en € 100,-.

logo gemeente Bronckhorst

Jury selecteert drie genomineerden

Een jury selecteert drie genomineerden uit alle aanmeldingen en kiest uit deze drie een winnaar. De jury let daarbij op de werkzaamheden die zijn verricht, het belang van de activiteiten en het aantal keren dat iemand is aangemeld.

Groot belang vrijwilligerswerk

Met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’ laat de gemeente z’n grote waardering blijken voor het vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk is namelijk van groot belang voor grote groepen in onze gemeente of voor de hele gemeenschap. De benoeming is een symbolische prijs en de verkozen vrijwilliger representeert alle vrijwilligers.

Voorwaarden voor nominatie

Ook als er al eens een vrijwilliger van een vereniging of groep is aangemeld of genomineerd, is het geen probleem om nogmaals een vrijwilliger aan te melden. Er zijn wel enkele voorwaarden verbonden aan de nominatie van vrijwilligers voor de titel:

  • vrijwilligers moeten actief zijn in georganiseerd verband, bijvoorbeeld bij stichtingen of verenigingen, bij professionele organisaties of bij religieuze organisaties die zich inzetten voor maatschappelijke ondersteuning
  • ook kunnen inwoners van andere gemeenten die in Bronckhorst vrijwilligerswerk doen, aangemeld worden
  • individueel vrijwilligerswerk (zoals mantelzorg) komt niet in aanmerking, maar de overkoepelende organisaties (die zich bijvoorbeeld inzetten voor mantelzorgers) wel
  • vrijwilligerswerk op het gebied van politiek komt niet in aanmerking
  • personen die in het verleden een Koninklijke onderscheiding of het ereburgerschap hebben ontvangen, kunnen niet meedingen naar de titel.

 

Misschien ook interessant:

 

Deze pagina delen met je vrienden ...