Orgelbouwer Peter Hoogerheide in boek

Onlangs verscheen het tweede deel van het boek ‘Man & Werkplaats’. Fotograaf Otto Kalkhoven neemt je mee in de prachtige werkplaatsen van 30 mannen met twee rechterhanden en een grote passie voor vakmanschap, techniek en gereedschap. Eén van die dertig is Peter Hoogerheide. Peter is orgelbouwer en woont aan de Binnenweg in Drempt.

 

Deel II van het boek ‘Man & Werkplaats

Fotograaf Otto Kalkhoven uit Eppenhuizen (Gr.) reed na het succes van het eerste deel van ‘Man & Werkplaats’ ook dit jaar heel Nederland door. Weer op zoek naar mannen die antieke auto’s, fietsen, motoren en trekkers restaureren. Maar ook creatievelingen die gereedschap smeden, hout bewerken, historische wapens reconstrueren, vliegtuigen bouwen of glassculpturen blazen. Wat gebeurt er in al die schuren, garages en loodsen? Of in die koeienstal of dat fort?

Laat je in dit boek meenemen in de werkplaatsen. Een unieke kijk op wanden vol gereedschappen, historische of juist eigentijdse machines en kisten en lades vol onderdelen. Dertig verhalen over vakmanschap en liefde voor het ambacht. Het spat van elke foto af! De begeleidende teksten zijn geschreven door redacteur Anja Lodder.

boek Man & Werkplaats bestellen
cover ‘Man & Werkplaats’ deel II

Orgelbouwer Peter Hoogerheide

Peter Hoogerheide woont in een vrijstaand huisje (’t Alderskamp) in het buitengebied van Drempt. Het is daar plezierig wonen omdat hij alle ruimte heeft en niet bang hoeft te zijn voor klagende buren vanwege mogelijk doordringende geluiden. De werkplaats is zo groot als een garage, zo’n 3,5 bij 6 meter. Het is voorzien van verwarming en, zeer belangrijk, zonder vochtproblemen.

Peter is al in 1974 begonnen met het bouwen van orgels. Eerst nog simpele instrumenten, maar later volgde het betere werk. Zo maakte hij meerdere (lichtgewicht) kistorgels. Deze begeleidingsinstrumenten zijn te bekijken en te beluisteren in de Grote Kerk in Leerdam, Barbarakerk in Culemborg en Dorpskerk in Hoog-Keppel.

Fotograaf Otto Kalkhoven

Fotografie is dé passie van Otto Kalkhoven. Hij is er elke dag mee bezig. Met het fotograferen zelf, maar ook met beeldselectie en beeldbewerking. Sinds 1999 is hij professioneel fotograaf en maakte al zo’n 100.000 foto’s van landschappen, stadsimpressies, interieurs, dieren, planten groenten, fruit en meer. Zijn foto’s zijn regelmatig te bewonderen in het tijdschrift ‘Landleven’.

 

• Meer informatie: www.manenwerkplaats.nl

 

Deze pagina delen met je vrienden ...