Open zaterdagen St. Joriskerk Drempt

Na de grote Corona pauze is het eindelijk weer mogelijk. De traditionele Open Zaterdagen in de maanden juli en augustus.

De eeuwenoude St. Joriskerk is vooral bekend geworden door zijn wandkleden; de tien wandtapijten van kunstenares Gunhild Kristensen. Deze zijn in 1964 opgehangen om de akoestiek te verbeteren. In een paar maanden tijd werden ze geknoopt door zo’n 120 mannen, vrouwen en kinderen uit Drempt.

Het programma voor juli is bekend. Elke zaterdag is Garri Jansen aanwezig met de verkoop van zelfgemaakte kaarten waarvan de opbrengst in zijn geheel naar het Rode Kruis gaat. De openingstijden zijn van 11:00 tot 16:00 uur. De St. Joriskerk vindt u aan de Kerkstraat 1 in Voor-Drempt.

zaterdag 2 juli

Bezichtiging kerk en orgelbespeling door Wiert van den Bos.

Een eeuwenoude kerk verdient een eeuwenoud orgel. En ook dat is het geval. De kast van het orgel dateert uit 1777. Het pijpwerk is in ieder geval van vóór 1650. Het is geen groot orgel, slechts 10 registers en een verkort pedaal, d.w.z. korte toetsen in het pedaal en aangehangen aan het 1e klavier.

zaterdag 9 juli

Bezichtiging kerk en glasobjecten van Anke Wiermans.

Sinds enkele jaren is Anke besmet met het glasvirus. Inmiddels besteedt ze heel veel tijd aan een techniek in de glaskunst: glas fusen ofwel glas versmelten. “Hier ligt echt mijn passie binnen de glaskunst. Sieraden, schalen, glasobjecten die ik met veel liefde en plezier maak, zowel vrij werk als in opdracht.”

zaterdag 16 juli

Bezichtiging kerk en schilderijen van Julia de Bont-Joosen.

Ze werkt met olieverf en acrylverf, aanvankelijk realistisch en figuratief, maar ook abstract. Ze werkt bij voorkeur met thema’s en tijdens de open zaterdag in de St.Joriskerk exposeert ze het thema ‘landschap van realiteit tot abstractie’.

zaterdag 23 juli

Bezichtiging kerk en Astrid Bulsink met digitale beeld en bewerking.

Astrid Bulsink (1965) is sinds haar 13de actief in de fotografie, zowel wat betreft foto’s maken als zwart/wit foto’s afdrukken in een donkere kamer. Bij het fotograferen zelf, en ook tijdens het afdrukken, werd zowel model als beeld gemanipuleerd. Afdrukken van foto’s d.m.v. blauwdruk of een eigen ets-techniek en/of inkleuren van het resultaat .

zaterdag 30 juli

Bezichtiging kerk en schilderijen van Marion van Veelen-Bouw en Hans Bouw.

Hans en Marion Bouw zijn allebei amateurschilders. Hans woont nu in een verpleeghuis in Zevenaar, nadat hij op negentienjarige leeftijd een hersenvliesontsteking heeft gehad en nu de laatste jaren niet meer alleen thuis kan wonen. Hij schildert onder begeleiding van kunstenares Mirjam Groothedde. Marion, zijn zus, woont in Dieren. Zij heeft jaren geleden les gehad in de beginselen van aquarel en acryl.

Meer info: www.stjoriskerkdrempt.nl

Deze pagina delen met je vrienden ...