Nieuwjaarsconcert Hummelo 2024

Op 1 januari 2024 organiseert de Stichting Nieuwjaarsconcert Hummelo voor de 15e keer het Nieuwjaarsconcert in de kerk in Hummelo. Begin het nieuwe jaar met het concert van ’s lands grootste talenten: violist Lisa Jacobs, bariton Raoul Steffani en concertpianist Daan Boertien.


Daan Boertien

Daan Boertien (1991) is een Nederlandse concertpianist die zich heeft gespecialiseerd in liedbegeleiding. Recentelijk trad hij op met internationaal gevierde zangers als Benjamin Appl, Roderick Williams en Thomas Oliemans. Zijn debuut-cd met bariton Michael Wilmering werd door de internationale pers lovend ontvangen. Sinds 2020 is Daan als Associate Artist verbonden aan de Dutch National Opera Studio

Hij won al vele prijzen. Zo mocht hij in 2020 de Berenbergprijs bekronen met een prijswinnaarsconcert in de Elbphilharmonie in Hamburg.

Daan trad op bij festivals en gaf concerten in diverse concertgebouwen. Daarnaast is hij regelmatig te horen op NPO Radio 4 en te zien op televisie, onder meer bij Podium Witteman.

Lisa Jacobs

Violiste Lisa Jacobs is een van de toonaangevende musici van haar generatie en wordt geroemd om haar gepassioneerde spel, verrassende programma’s en podium presentatie. Op 17-jarige leeftijd maakte Lisa haar succesvolle debuut met het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly en speelde sindsdien in vele grote concertzalen over de hele wereld.

In 2015 heeft ze The String Soloists opgericht, een dynamisch internationaal strijkersensemble dat zich, door hun keuze zonder dirigent te werken, onderscheidt van de mainstream kamerorkesten door hun flexibiliteit en kamermuzikale benadering.

Lisa rondde haar studie in Amsterdam bij Ilya Grubert met de hoogste onderscheiding af. Zij was tevens leerling van Christoph Poppen in München waar zij het prestigieuze Konzertexam behaalde. Lisa is verbonden als professor viool aan het Koninklijk Conservatorium in Gent, België. Daarnaast geeft zij geregeld masterclasses aan hogescholen in binnen- en buitenland.

Raoul Steffani

Bariton Raoul Steffani (1992) is de kersverse winnaar van de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door de Nederlandse Staat aan een musicus kan worden uitgereikt. Hij ontvangt de prijs in oktober 2023 uit handen van Staatssecretaris voor Cultuur tijdens een concert met ASKO | Schönberg in het Muziekgebouw aan het IJ.

Sinds het begin van zijn carrière heeft Raoul Steffani een grote passie voor het liedrepertoire. Hij gaf recitals bij o.a. Oxford Lieder Festival, Internationaal Lied Festival Zeist en het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam. Hij werkte samen met dirigente Barbara Hannigan en met de wereldberoemde sopraan Magdalena Kožena heeft hij een Schumann cd opgenomen.


Locatie & Toegangskaarten

Het concert vindt plaats op 1 januari 2024 om 15:30 uur in de sfeervol verlichte Protestantse kerk van Hummelo.

Na afloop wordt het nieuwe jaar traditiegetrouw ingeluid met een glas champagne en oliebol in Hotel Restaurant de Gouden Karper.

Kaarten voor dit prachtige concert zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.nieuwjaarsconcerthummelo.nl. Op deze website vindt u ook alle overige informatie.


Een voorproefje

Deze pagina delen met je vrienden ...