UPDATE: Lokale clubs krijgen steuntje in de rug

De coöperatieve Rabobank heeft geen aandeelhouders maar leden. Samen met de leden wil de bank maatschappelijke impact maken. Dit doen ze door hun kennis en hun netwerk ter beschikking te stellen, maar ook met een deel van de winst. Bij Rabo ClubSupport wordt een gedeelte van deze winst gebruikt om clubs financieel te ondersteunen. De leden kunnen tussen 4 en 25 oktober hun stem uitbrengen op drie favoriete clubs of verenigingen.

Afgelopen weken hebben clubs zich kunnen aanmelden voor ClubSupport. Leden van de Rabobank (let op, dit is iets anders als klant zijn van deze bank, red.) kunnen stemmen op hun favoriete sportclub, vereniging of buurtorganisatie. De volgende clubs uit Drempt, Hummelo en Keppel hebben zich aangemeld:

’t Hessenhuus

’t Hessenhuus is een multifunctionele accommodatie en is onderdeel van Stichting MFA ’t Doornslag. Deze stichting is tevens verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud van de sportaccommodatie van voetbalvereniging HC ’03. ’t Hessenhuus is zowel de kantine van de voetbalclub als de thuisbasis van Biljartvereniging ’t Hessenhuus. Het is daarnaast dé ontmoetingsplek in Achter-Drempt voor jong en oud.

Doel: Voor de jeugd een pannaveldje te realiseren waar ook buiten sluitingstijden van ’t Hessenhuus gevoetbald kan worden.

Voetbalvereniging HC ’03

HC ’03 heeft het mooie landelijk gelegen Sportpark ’t Doornslag als thuisbasis. Het sportpark beschikt over 3 wedstrijdvelden, 2 trainingsvelden en een gravelveld met verlichting waar in de winter vaak gebruik van wordt gemaakt. De vereniging met haar 500 leden wil een bindende factor spelen in de gemeenschap. De kantine heeft de functie van dorpshuis gekregen. Hier hebben veel inwoners en verenigingen hun plek gevonden.

Doel: Een pannaveldje aanleggen op het sportpark. Deze is bedoeld voor de voetballende jeugdleden en de overige jeugd in het dorp.

Muziekvereniging Hummelo en Keppel

De vereniging is actief in de gemeente Bronckhorst met het muzikaal begeleiden van diverse evenementen en activiteiten voor de gemeenschap.

Doel: Het organiseren van de ‘Instrumententuin’. Kinderen en volwassenen kunnen dan kennismaken met diverse instrumenten, het bespelen ervan en natuurlijk samen spelen.

Zanglust Drempt

Naast een gemengd zangkoor heeft de vereniging ook een toneelclub.

Doel: Het bekostigen van aanschaf decorstukken, kleding, muziekstukken, rechten uitvoeringen, inhuren licht en geluid en zaalruimte, vergoeding regisseur en dirigent

Gymnastiekvereniging De Sperwer

De Sperwer verzorgt naast gymnastiek ook lessen in freerunning, special gym, aerobic en streetdance/hiphop voor jong en oud. Plezier in het bewegen is waar het om draait.

Doel: Het creëren van een zo gevarieerd mogelijk parcours bij freerunning.

Volleybalvereniging Focus

Deze vereniging wil vooral samen met alle leden, vrijwilligers, sponsoren en supporter veel plezier beleven voor, tijdens en na het beoefenen van hun lievelingsport: volleybal.

Doel: Het aanschaffen van netten en toebehoren van 2 aangelegde beachvelden (de huidige zijn tijdelijk geleend).

De Zonnebloem, afd. Hummelo Keppel Drempt

De vereniging wil, met name door de inzet van vrijwilligers, het welzijn bevorderen van en hulp bieden aan langdurig lichamelijk zieken, lichamelijk gehandicapten en lichamelijk hulpbehoevende ouderen (vooral diegenen onder hen die dreigen te vereenzamen).

Doel: het organiseren van bijv. dagje uit, lezingen, bingo, maken van paas-/herfstukje en muziekmiddagen.

Seniorenvereniging KBO-PCOB, afd. Drempt Hummelo Keppel

De vereniging wil senioren zolang mogelijk actief bij de samenleving betrekken.

Doel: het organiseren van fietstochten, spelmiddagen (kaarten, rummikub, jeu de boules, bowlen, pubquiz) en voorlichting/verzorging m.b.t. belastingaangifte, huur, wonen, AWBZ, financiële problemen en veiligheid

Hessenbad

Samen met de vrijwilligers en leden zorgt de vereniging en stichting dat het Hessenbad in Hoog-Keppel kan blijven bestaan. Alles wordt gedaan door vrijwilligers: kassa, toezicht, machinekamer, groenonderhoud etc. Zo kan het openluchtzwembad draaiend en opengehouden worden voor leden, maar zeker ook voor niet-leden.

Doel: Noodzakelijk onderhoud aan de tegels van het bad. Deze zijn inmiddels meer dan 50 jaar oud. Daarnaast is het een grote wens een sproei-installatie aan te kunnen leggen voor de ligweide en tuin.

Stichting Hessenhal

In de sporthal in Hoog-Keppel worden allerlei sporten beoefend zoals gym, volleybal, voetbal, skeeleren, ouderengym en meer. Daarnaast heeft het ook een grote maatschappelijk functie. Er zijn vergaderingen en leuke activiteiten (o.a. biljarten) in het sportcafé. De hal wordt volledig gerund door vrijwilligers.

Doel: De zware toegangsdeuren vervangen in deuren die voor iedereen beter toegankelijk zijn, ook voor ouderen en gehandicapten.

Stichting Buurtschap Eldrik

Stichting die voor goed, gezellige en veilige samenleving in Eldrik gaat. Organiseert buurtfeesten en draagt zorg voor onderhoud van de A.E.D.

Doel: Het bekostigen van leuke en gezellige activiteiten tijdens een buurt samenkomst en het onderhoud van de A.E.D.

Stichting Tegelroute Hengelo, Zelhem, Hummelo, Steenderen en Vorden

De stichting legt letterlijk de geschiedenis op straat. Inmiddels zijn ruim 90 historische fototegels in de trottoirs gelegd.

Doel: De beschrijvingen van de bestaande wandelroutes in het boekje aanvullen met historische achtergronden. Daarnaast nieuwe verbindende fietsroutes ontwikkelen, beschrijven en publiceren.

Helaas ontbreekt op 14 oktober nog steeds Dorpshuis Drempt in het club overzicht.
Eerder ontbraken ook HC ’03 en ’t Hessenhuus op de stemlijst. Deze zijn inmiddels toegevoegd.
(noot van de redactie: HC ’03 wordt niet weergegeven onder Drempt, maar onder Hummelo!)

Van 1 tot en met 14 november zijn de finale uitreikingen en horen alle clubs welke financiële ondersteuning ze krijgen.

Deze pagina delen met je vrienden ...