Zangvereniging Zanglust

Z A N G L U S T

gemengde zangvereniging Drempt

Van Bach tot Beatles

Zangvereniging Zanglust staat sinds 2015 onder leiding van dirigent Anna Marie Krijgsman. Het koor is gemengd en wordt begeleidt op piano door Wim Polman, die tevens 'reserve' dirigent is. De repetities zijn in principe elke donderdagavond van 19:45 tot 22:00 uur in het Dorpshuis in Voor-Drempt.

Het repertoire van Zanglust varieert van Bach tot de Beatles en alles wat daar tussen zit. Kortom; mooie melodieën, die prettig zijn om naar te luisteren en heerlijk om te zingen. Gezelligheid staat bij ons hoog in het vaandel, maar het leveren van een goede prestatie staat voorop!

Er wordt naar gestreefd om minstens één keer per jaar een concert te geven in de kerk van Voor-Drempt. Daarnaast wordt ook regelmatig opgetreden als gastkoor en af en toe medewerking verleend aan vieringen in kerken en verzorgingstehuizen.

Wanneer u geïnteresseerd bent in het koor krijgt u uitgebreid de kans om kennis te maken. Na het bijwonen van een aantal gratis repetities kunt u de keuze maken of u lid wilt worden of niet. Halverwege deze periode zal de dirigent uw stemsoort bepalen en wordt u een plek in het koor toegewezen. In onderling overleg met de dirigent wordt besloten of het lidmaatschap definitief wordt.

Anna Marie Krijgsman - dirigent zangvereniging Zanglust DremptAnna Marie Krijgsman

Anna Marie begon op veertienjarige leeftijd met zangles op de muziekschool in Doetinchem. Daarna volgde ze een jaar lessen aan het Conservatorium in Arnhem. Aan het Maastrichts Conservatorium vervolgde ze de studie solozang en opera. Ze werkte mee aan verschillende producties.

Sinds januari 2001 heeft Anna Marie Krijgsman een aanstelling aan de Muziekschool Oost-Gelderland. Zij geeft klassieke zangles, cursus stemvorming, cursus musical, stemvorming bij koren en leidt een vrouwenensemble van de muziekschool.

Sinds 2014 dirigeert Anna Marie het gemengde zangkoor Zanglust. 

Zang en toneel sinds 1926

Maar liefst tachtig jaar koos deze vereniging voor een combinatie van zang en toneel. Zo kon het publiek tijdens de uitvoeringen (2x per jaar) een avondvullend programma aangeboden worden. Pas sinds 2006 vond een scheiding van beide disciplines plaats.

Sindsdien geeft het koor in het voorjaar een concert in de St. Joriskerk en zet de toneelgroep in het najaar een stuk op de planken in het Dorpshuis. Op deze manier komt het koor beter tot zijn recht in een mooie accommodatie met goede akoestiek. De toneelgroep heeft zijn eigen publiek en een langere repetitietijd.

meer informatie over: toneelvereniging Zanglust

Openbare repetitieavond

Iedere donderdag (m.u.v. de vakanties) repeteert zangvereniging Zanglust van 19:45 tot 22:00 uur in het Dorpshuis, Kerkstraat 89 in Voor-Drempt. Loop gerust eens binnen. Kijk en luister. Doe dat zeker als u mogelijk interesse hebt om met het koor te gaan meezingen.

info: zanglustdrempt.nl

CONTACT & WEBSITE

meer informatie over Zangvereniging Zanglust ...

Secretariaat

Bea van der Ven
De Muldershof 18
6999 CL Hummelo

 

Telefoon

0314-38 10 54

Deze pagina delen met je vrienden ...