Achterhoekse Wandel4daagse komt door Drempt

Van 9 tot en met 12 mei 2018 wordt voor de 14e keer de Achterhoekse Wandel4daagse gehouden. Startpunt van het evenement is het centrum (Simonsplein) van Doetinchem, waar ook dit jaar weer duizenden deelnemers verzamelen om routes van ca. 12, 20, 30 en 40 kilometer door de mooiste delen van de Achterhoek te wandelen. Op zaterdag trekken de wandelaars ook door Drempt.

logo Achterhoekse Wandel4daagse

Het ontstaan van de Achterhoekse Wandel4daagse

Begin 2005 ontstond bij een drietal liefhebbers van de wandelsport het idee om zelf een vierdaagse te organiseren. Om met name de lopers die in Apeldoorn en Nijmegen niet meer geplaatst kunnen worden, toch in de gelegenheid te stellen in een fraai stukje Nederland georganiseerd te kunnen wandelen. Dit gebeurt in samenwerking met de Nederlandse- en Gelderse Wandelsport Bond.

Dankzij vele vrijwilligers uit de vrienden- en kennissenkring is het zelfs gelukt om in datzelfde jaar de eerste editie te organiseren. Er kwam een website en er werd een wandelprogramma gevonden om via elektronische snelweg in te schrijven, naast de handmatige manier. Routes werden gepland (en noodgedwongen ook vaak weer aangepast), vergunningen bij de overheden werden aangevraagd, sponsoren werden gezocht en gevonden. De vreugde was groot toen er meer dan 1400 deelnemers begroet mochten worden, 400 meer dan gedacht.

Een prestatiewandeltocht met 12, 20, 30 en 40 km routes

De AW4d is uitsluitend een prestatiewandeltocht en is in verband met de wisselende ondergronden (zand, gras, beton, steen en/of asfalt) helaas slecht geschikt voor rolstoelgebruikers. De dagafstand varieert van circa 12 tot 40 kilometer, waarbij men niet mag snelwandelen of in een looppas mag voortbewegen en geen gebruik mag maken van vervoersmiddelen.

Welke afstand u ook kiest, u kunt uw hart ophalen aan de rijke cultuurhistorie en de mooie natuur van de Achterhoek. De routes lopen door bossen, idyllische dorpjes en over adembenemende landgoederen en boerenakkers. Wilt u geen vier dagen meewandelen, dan is het ook mogelijk om één of meerdere dagen mee te doen. Dat kan alleen, maar ook met vrienden of met uw bedrijf.

De AW4d route op zaterdag komt door Drempt

Voor deze 14e editie van de Achterhoekse Wandel4daagse zijn weer zeer fraaie routes uitgestippeld:

  • ROUTE DAG 1: “Dag van Bronckhorst” (Keijenborg – Hengelo – Zelhem)
  • ROUTE DAG 2: “Dag van Montferland” (Kilder – Beek – Zeddam – Braamt)
  • ROUTE DAG 3: “Dag van Doetinchem” (Gaanderen – Slangenburg – IJzevoorde)
  • ROUTE DAG 4: “Dag van Keppel” (Wehl – Nieuw Wehl – Laag Keppel – Hoog Keppel – Drempt)
Route 4 Achterhoekse Wandel4daagse 2018
route 4 (zaterdag 12 mei) Achterhoekse Wandel4daagse 2018

 

Op de laatste dag wordt de route rondom de Oude IJssel gelopen. De route van de 12 km gaat door de Kruisbergse bossen naar de laatste grote verzorgingspost “Het Wapen van Heeckeren”, om dan langs een andere bosroute te gaan naar Kasteel De Kelder in Doetinchem. De 20 km wandelaars zullen via Laag Keppel, Hummelo en de voorlaatste grote verzorgingspost bij de 12 km aanlsuiten. De 30 en 40 km gaan via Wehl, Nieuw-Wehl naar Laag-Keppel. De 30 km sluit op de Hessenweg in Laag-Keppel aan bij de 20 km wandelaars. De 40 km maakt nog een ommetje door Voor- en Achter-Drempt om vervolgens via de Oude Zutphenseweg aan te sluiten bij de 20 en 30 km.

De verwachte doorkomsttijden van de wandelaars in Drempt zijn tussen 09:00 en 12:00 uur. Zij komen via de Dubbeltjesweg uit Hoog-Keppel . Hier gaat de route via de Kerkstraat, Veldweg, Zomerweg, Molenweg, Bronksestraat, Tellingstraat, Roomstraat en Tolstraat weer terug naar Hoog-Keppel.

Nieuw! Online inschrijven voor 1, 2, 3 of 4 dagen

Wandelt u ook mee? Vanaf nu kunnen zowel vierdaagselopers als dagdeelnemers zich online inschrijven op de website. Deelnemers hoeven nog niet zeker te weten hoeveel dagen zij willen meelopen; iedereen is vrij om te kiezen. Iemand die nu bijvoorbeeld twee dagen wil meewandelen, kan zich online aanmelden en een startbewijs reserveren. Besluit hij of zij kort voor aanvang van de vierdaagse toch een extra dag mee te lopen? Dan is online aanmelden voor een extra dag mogelijk. Iedere deelnemer kan zich ook, net als voorgaande jaren, op de wandeldag zelf inschrijven in de Catharinakerk.

Alles over de inschrijving leest u op de website van de Achterhoekse Wandel4daagse.

 

Delen mag ...