Kom elektrisch proefrijden

De Dorpsraad Drempt wil graag het evenement ‘Electric Experience Bronckhorst’ bij u onder de aandacht brengen. Op 26 mei a.s. vindt dit evenement rond elektrisch rijden (duurzame mobiliteit) in Hengelo plaats bij het gemeentehuis van Bronckhorst. Van 10.00 tot 15.00 uur kunnen bezoekers naar hartenlust in allerlei elektrische automerken en -modellen proefritten maken. Ook op elektrische fietsen en scooters kan gereden worden.
Daarnaast zijn er informatiestands en presentaties over allerlei onderwerpen die met elektrisch (auto)rijden te maken hebben. Leuk is ook de auto van de TU Twente op zonne-energie!

Ervaar het zelf en stel al uw vragen

Om 14.00 uur is er een presentatie over het plaatsen/gebruiken van deelauto’s in een wijk of dorp: hoe doe je dat? Wellicht is dit een interessant onderwerp voor uw organisatie. emovia (de Stichting Oost Nederland Elektrisch) laat zien welke mogelijkheden er zijn en er worden praktijkvoorbeelden getoond. emovia helpt u graag op weg, ook na het evenement.

Win 1 week een gratis deelauto

Na afloop van de presentatie wordt onder alle aanwezigen een prijs verloot: 1 week gratis een deelauto bij een laadpaal bij u in de buurt. Laat uw e-mailadres achter en wellicht is de prijs voor u (uw wijk). Zo kunt u gratis het gemak ervaren van een deelauto.

emovia - startpunt voor elektrisch rijden

Wat wil emovia?

emovia wil de overstap naar elektrisch rijden vergemakkelijken en zo versnellen. Daarmee kunnen de klimaatdoelstellingen sneller bereikt worden. Elektrisch rijden helpt de CO2-emissies terug te dringen en de luchtkwaliteit in vooral stedelijk gebied te verbeteren.

Hoe doet emovia dat?

emovia weet dat de overgang naar elektrisch rijden een grote stap is. In zo’n geval is het belangrijk dat je er van tevoren zo veel mogelijk over weet. emovia komt aan deze kennisbehoefte tegemoet met informatie-avonden, roadshows en een website, die moet gaan dienen als neutrale, onafhankelijke kennisbank.

Ervaar het zelf

Het zelf ervaren van elektrisch rijden kan helpen om iemand ervan te overtuigen dat een elektrische auto veel rijplezier zal opleveren. Dit is de reden waarom emovia individuele proefritten regelt op verzoek. Een paar keer per jaar echter organiseert emovia ook roadshows (de zgn. Electric Experience). Het grote voordeel hiervan is dat alle modellen en merken van 100% elektrische auto’s bij elkaar staan. Zo kunnen bezoekers kort na elkaar allerlei auto’s uitproberen en vergelijken.

 

Electric Experience Bronckhorst

Datum: zaterdag 26 mei 2018
Locatie: Gemeentehuis Bronckhorst, Elderinkweg 2, 7255 KA Hengelo (Gld)

 

• download: Uitnodiging belangengroepen Bronckhorst

 

Deze pagina delen met je vrienden ...