Kleintje Kermis op 19 en 20 september

'Het kan, het mag en het gaat gebeuren; Drempt viert een Kleintje Kermis!' is de eerste regel uit het voorwoord in het programmaboekje van de Dremptse kermis 2021. Ondanks beperkingen vanwege corona heeft Schutterij St. Willibrordus dit jaar toch een volksfeest weten te organiseren. Weliswaar zonder optocht, maar met vogelschieten.


 

Het ontstaan van Kleintje Kermis

Vorig jaar was een dorpsfeest niet mogelijk maar, door versoepelingen in de regelgeving rondom evenementen, dit jaar gelukkig wel weer. Op basis hiervan heeft het bestuur samen met de familie Hoppenreijs besloten tot het organiseren van een Kleintje Kermis. Zij het niet zo groots als we gewend waren. Geen drie dagen kermis tot na middernacht, geen optocht, geen feestje in 't Hessenhuus, geen vrije in- en uitloop op het kermisterrein en niet alle bekende exploitanten zijn aanwezig. De kermis is op een afgesloten terrein. Bezoekers kunnen alleen toegang krijgen met een coronatoegangsbewijs en moeten in het bezit zijn van een entreeticket.

Programma

Dit jaar twee dagen feest. Op zondag is vanaf 12:00 uur vogelschieten voor de Dremptse jeugd. Het jeugdvogelschieten wordt muzikaal omlijst door de Flexband. Tussen 14:00 en 19:00 uur is er muziek in de (open) tent bij Hoppenreijs met een optreden van TijgerBROOD/Brood op de Plank. Rond 14:30 uur is de verwachte huldiging van de nieuwe jeugdkoning/-koningin.

Het programma op maandag wordt om 10:00 uur gestart met kinderspelletjes en vogelschieten met voorladers. Een half uur later begint het lepelschieten en kegelen. Ook deze dag zal de Flexband tijdens het vogelschieten gaan dweilen. Tussen 14:00 en 19:00 uur treedt de geweldige coverband Curls on Fire op in de tent. Het inhalen van de koning, koningin, prins en prinses vindt plaats tussen 14:00 en 15:00 uur.

Exploitanten

Naast de horeca van de Familie Hoppenreijs vind je dit jaar op de Dremptse kermis frites en snacks van De Timp en vis van Hendriks. Ook staan op het afgesloten kermisterrein botsauto's, een draaimolen, schietsalon en trampoline. Het blikgooien en touwtjetrek mogen natuurlijk ook niet ontbreken, net zoals de snoepkraam met nougat en suikerwerk.

Wegafsluitingen tijdens de kermis

De Zomerweg, Hulsevoortseweg en de Molenweg worden tijdens de kermisdagen afgesloten voor alle verkeer.

Meer informatie

Uitgebreide informatie over de coronamaatregelen tijdens de kermis, het bestellen van entreetickets, het programma etc. kunt u vinden op de website www.dremptsekermis.nl.

Algemene Vergadering

De jaarlijkse Algemene Vergadering van Schutterij St. Willibrordus is 8 oktober 2021 om 20:00 uur in het Dorpshuis in Voor-Drempt. Alle mensen die de Dremptse kermis een warm hart toedragen worden uitgenodigd om deze vergadering bij te wonen.

Nieuwe voorzitter

Kees Boumeester zal op de kermis, na twee termijnen van 4 jaar, de voorzittershamer overdragen aan Esther Van Ree-Siebelink.

Deze pagina delen met je vrienden ...