Gymnastiekvereniging organiseert ‘apenkooien’

Gymnastiekvereniging De Sperwer organiseert in de voorjaarsvakantie weer een namiddag ‘apenkooien’. Ook de jeugd van Drempt is van harte welkom om te komen klimmen, rennen en springen in de Hessenhal in Hoog-Keppel op vrijdag 16 februari a.s.

Apenkooi: tikkertje zonder de vloer te raken

Apenkooi is een spel waarbij in de gymzaal vol hindernissen de tikker zo veel mogelijk gevangenen moet proberen te maken. Er is meestal één tikker bij het spel apenkooi. Deze draagt een herkenbaar teken (bijvoorbeeld een lint), zodat hij voor iedereen duidelijk zichtbaar is. Het tikken gaat door middel van het aanraken van de persoon. Wanneer iemand is getikt, is deze af en moet deze uit het veld gaan. Het veld is opgebouwd uit vele hindernissen zoals slingertouwen, klimrekken, kasten, bokken en banken. De tikker mag enkel over obstakels heenlopen. Contact met de directe grond is niet toegestaan. Ook de andere personen mogen alleen over obstakels lopen. Zodra iemand de grond raakt, is deze persoon af en moet deze uit het veld gaan.

Meedoen is mogelijk in drie verschillende leeftijdsgroepen

Het apenkooien wordt in drie groepen verdeeld, te weten:

  • jeugd t/m groep 4 basisschool: van 16.30 – 17.30 uur
  • jeugd groep 5 t/m 7 basisschool: van 17.30 – 18.30 uur
  • jeugd van groep 8 en ouder: van 18.30 – 19.30 uur.

Trek sportkleding en sportschoenen aan. Neem zelf iets te drinken mee voor tussendoor. Er is uiteraard professionele begeleiding aanwezig.

Voor leden van de vereniging kost deze activiteit slechts € 2,50. Aan niet-leden voor een bijdrage van € 5,00 gevraagd. Dit bedrag graag gepast betalen bij binnenkomst.

 

• meer informatie: www.de-sperwer.nl

 

Deze pagina delen met je vrienden ...