Groep 8 aan de macht in het gemeentehuis!

Leerlingen van De Klimtoren bezochten op 26 januari jl. het gemeentehuis in Hengelo (Gld). Met hun voorstel voor het vergroten van de leefbaarheid in Drempt, wisten zij tijdens de kinderraadsvergadering iedereen te overtuigen. Groep 8 van de Dremptse basisschool mocht daardoor een cheque uit handen van Burgemeester Besselink ontvangen.

De hoogste groepen van de basisscholen in de gemeente Bronckhorst bezochten op 19 en 26 januari het gemeentehuis. Onder leiding van burgemeester Marianne Besselink grepen zij de macht tijdens vier kinderraadsvergaderingen. Daarmee werd de raadzaal even het democratisch domein van de basisschoolleerlingen. Ruim 400 leerlingen van 14 basisscholen in Bronckhorst deden mee aan de bijeenkomsten.

Groep 8 van De Klimtoren ontvangt cheque voor chillplek

De leerlingen namen deel aan workshops die gegeven werden door raadsleden. Vanuit hun standpunt presenteerden zij voor even een eigen politieke partij. Ook deden ze mee aan een quiz en kregen ze een rondleiding door het gemeentehuis. Hoogtepunt van het bezoek was de kinderraadsvergadering. Een vergadering met de kinderen zelf in de hoofdrol en onder leiding van de voorzitter van de ‘echte gemeenteraad’, burgemeester Besselink. De kinderraadsleden wisselden standpunten en meningen uit over hun eigen voorstellen. De voorstellen waarover in de raadsvergadering gestemd werd, hadden de leerlingen zelf bedacht en gingen over het vergroten van de leefbaarheid in hun dorp. Uiteindelijk werd democratisch gestemd voor het beste voorstel. De 4 scholen met het beste raadsvoorstel kregen € 250,00 om hun voorstel ook echt uit te voeren! Groep 8 van Basisschool De Klimtoren was één van de winnaars. Dit geldbedrag zal worden besteed aan een chill-/hangplek voor jongeren.

 

( foto: Facebookpagina Gemeente Bronckhorst )

 

Deze pagina delen met je vrienden ...