Feeling is op zoek naar nieuwe leden

Feeling is op zoek naar nieuwe leden voor haar zangkoor. Alle vrouwen die van zingen houden worden dan ook van harte uitgenodigd voor enkele open repetitieavonden in de H. Willibrordkerk in Achter-Drempt. De naam is Feeling en zij zingen heel duidelijk écht met gevoel.

 


 

Opgericht in de jaren vijftig

In de jaren vijftig in de vorige eeuw richtte Ben Nelissen, destijds schoolhoofd van de St. Willibrordusschool in Achter-Drempt, een koor op dat de kerkdiensten in de naastgelegen katholieke kerk kon begeleiden. Zelf wordt hij dan dirigent van het koor dat uit mannen en schooljeugd bestaat.

Het aantal jeugdleden groeit snel en ook Bens dochter sluit zich aan bij het koor. Halverwege de jaren zestig wordt het koor opgesplitst in een volwassen gemengd koor en een kinderkoor. In 1970 geeft meester Nelissen het dirigentenstokje van het kinderkoor over aan zijn dochter Ine, die inmiddels eveneens les geeft op de St. Willibrordusschool. Bijna alle meisjes van school zingen bij het koor. Vaak tot aan hun studie of lang daarna nog.

 

muziekboek op piano

 

Ine Buiting bijna 50 jaar dirigente

Ine Buiting werd eind september 2019 nog geëerd voor maar liefst 60 jaar lidmaatschap, waarvan bijna 50 jaar dirigente. Het koor bestaat nu uit vrouwen en heeft de H. Willibrordkerk als thuisbasis. Hier geven ze al jaren met Pasen en Kerst een concert. Dankzij het veelzijdige repertoire en Ine’s enthousiaste manier van dirigeren wordt Feeling ook regelmatig uitgenodigd om elders in de regio een viering te begeleiden of een optreden te verzorgen.

 


 

Op zoek naar nieuwe leden

Het ledental loopt iets terug en daarom doet Feeling een oproep om gezellig mee te komen zingen en te beleven of het ook wat voor jou is. Iedereen is welkom op 13 februari, 27 februari en 5 maart. Op deze donderdagen repeteert het koor tussen 19:30 en 20:30 uur.  Vooral aan de 2de stemmen is gebrek.

Belangstelling om mee te zingen en naast de repetitieavonden ook 1x in de maand gezellig na te praten met koffie, thee en iets lekkers? Neem dan contact op met Ine Buiting (06-40361553), Margriet Ytsma (06-40405782) of Marriëtte Huirne (06-51832289). De webpagina is Feeling-Drempt.nl en ook op Facebook is het koor te vinden.

 


 

Oudere berichten met Feeling:

 

Deze pagina delen met je vrienden ...