Expositie schilderijen Ineke Rethans en Rietje Heeling

Van donderdag 13 tot en met zondag 16 juni is in de St. Joriskerk in Voor-Drempt een schilderijen-expositie te zien van Ineke Rethans en Rietje Heeling. Deze expositie is onderdeel van de Open Zomerweekenden ter gelegenheid van 50 jaar Stichting Oude Gelderse Kerken en is tussen 11:00 en 17:00 uur gratis toegankelijk.

Ineke Rethans-Koeman

Ineke houdt van heldere kleuren en combineert deze tot uitbundige creaties. Deze kunnen zowel een figuratieve als een abstracte basis hebben. De inspiratie haalt ze uit de combinatie van de kleuren om haar heen. Dit kan iets uit ‘het leven’ zijn, maar ook van een foto. Bij het overbrengen van de kleurencombinatie op het doek gaat haar penseel als het waren een eigen leven leiden met als resultaat kleurrijke schilderijen. Ineke maakt graag abstracte schilderijen in gemengde techniek, vaak met acrylinkt en/of acrylverf. Deze manier van schilderen zorgt ervoor dat ze zich helemaal over kan geven aan haar behoefte om creatief bezig te zijn.

• website: inekerethans.exto.nl

Rietje Heeling

Rietje schildert, gewoon omdat ze het niet laten kan. Het geeft haar rust, blijheid en het maakt haar vrij. Ze vindt het geweldig dat ze een groot wit vlak kan veranderen in een kleurenspel dat haar boeit. Door kleur en vorm wordt ze geïnspireerd en probeert ze dat in haar schilderijen te laten zien. Na haar start met aquarelleren ontdekte ze dat werken met acryl- en olieverf haar meer voldoening geeft.

Zo ervaart ze haar schilderen en schilderijen:
Gevoelig. Hebben geen boodschap. Wisselend van kleur. Vaak in stilte gemaakt.

• website: rietjeheeling.exto.nl

Deze pagina delen met je vrienden ...