Expositie van beeldhouwer Marloes Durinck

Van donderdag 20 tot en met zondag 23 juni is in de St. Joriskerk in Voor-Drempt een beelden-expositie te zien van Marloes Durinck. Deze expositie is onderdeel van de Open Zomerweekenden ter gelegenheid van 50 jaar Stichting Oude Gelderse Kerken en is tussen 11:00 en 17:00 uur gratis toegankelijk.

format_quote

Steen hoeft niet hard en koud te zijn, maar kan ook uitnodigend en warm zijn. Mijn beelden belichamen vaak zachte, ronde vormen die uitnodigen tot aanraking, waarbij ik graag speel met contrasten tussen glad en ruw. Een reflectie van het leven met al zijn hoogte- en dieptepunten.

De uitspraak “Het beeld, of de vorm, zit al in de steen, het wacht er alleen op om eruit gehaald te worden” hoor je vaker. Als beeldhouwer zie ik het als een uitdaging om de verrassing die in de steen verborgen zit tevoorschijn te halen en delen met anderen. 

Mijn beelden zijn gemaakt van natuursteen en maak ik allemaal met de hand, zonder elektrisch gereedschap. Het liefst werk ik met serpentijnsteen, vanwege de verscheidenheid aan kleuren, hoewel ik ook werk met andere steensoorten zoals speksteen en albast.

Wat ooit begon als hobby in 2009, is uitgegroeid tot mijn werk en passie. In het begin maakte ik vooral grotere beelden, maar vanwege ernstige rugproblemen kreeg en drie zware rugoperaties heb ik mij moeten aanpassen naar kleinere beelden. Ik zie dit echter niet als belemmering, ik denk namelijk graag in mogelijkheden in plaats van wat niet kan. Omdenken en nieuwe mogelijkheden verkennen is onderdeel van mijn creativiteit. Het idee van stoppen met beeldhouwen komt simpelweg niet in mij op.

Mijn werk ontstaat bijna allemaal ‘in mijn hoofd’, hoewel het beeldhouwen juist een manier is om uit mijn hoofd te komen. Met mijn kunst wil ik mensen raken en hen een blijvende herinnering geven aan belangrijke momenten in hun leven. Voor mij is beeldhouwen een manier om de wereld een beetje mooier maken. Mijn beelden nodigen uit tot aanraking, vandaar mijn vaak gestelde vraag: “Ben jij wel eens omhelsd door een steen?”

format_quote

• website: maducreations.com

Deze pagina delen met je vrienden ...