Expositie Ans van Riesen in De Dobbe

Van 3 april tot en met 26 mei exposeert Ans van Riesen-Gebbink voor de eerste keer haar schilderijen in De Dobbe, de expositieruimte van wijnboerderij ’t Heekenbroek. Ans is geboren in Lievelde en woont nu in Doetinchem. Momenteel volgt ze een schildercursus bij Corinne Veen in Zelhem. Naast les in diverse technieken en materialen leert zij hier ook over kunststromingen en tentoonstellingen.

 

 "Schilderen leert je beter en anders kijken"
Ans van Riesen

 

De belangstelling voor de schilderkunst dateert al vanaf haar twintigste. Ze ging graag naar musea. Ook de lessen kunstgeschiedenis op de pedagogische academie hebben bijgedragen aan een stukje vorming op gebied van kunst. Dertig jaar geleden volgde ze al een korte teken-schilderscursus. Door de drukte van gezin en werk is ze daar toen mee gestopt. Nu met meer tijd heeft ze het schilderen weer opgepakt. “Door zelf te schilderen komt de omgeving anders naar je toe. Je neemt preciezer waar en je kleurenpalet wordt groter.” Soms worden haar waarnemingen omgezet in beelden en later weer vertaalt naar een schilderij. Ans’ favoriete stroming blijft het impressionisme. Ze werkt doorgaans met acrylverf op papier of op doek. Soms maakt ze een uitstapje naar aquarel. De onderwerpen voor de schilderijen zijn zeer divers; van portretten, straatbeeld en zeegezicht tot stillevens.

“Het exposeren is uitdagend en spannend tegelijk. Ik wil anderen graag deelgenoot maken van wat schilderen met je doet. Ik ben dan ook benieuwd naar de reacties van bezoekers.”

De Dobbe en het terras bij ’t Heekenbroek zijn geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

 

www.heekenbroek.nl

 

Deze pagina delen met je vrienden ...