Duo expositie ‘De kunst van kijken’ van Magda Snijders en Aad van den Bosch

Van donderdag 6 tot en met zondag 9 juni is in de St. Joriskerk in Voor-Drempt een inspirerende duo expositie met nieuw werk te zien van keramist Magda Snijders en beeldend kunstenaar Aad van den Bosch. Deze expositie is onderdeel van de Open Zomerweekenden ter gelegenheid van 50 jaar Stichting Oude Gelderse Kerken en is tussen 11:00 en 17:00 uur gratis toegankelijk. Het tentoongestelde keramiek en digitale schilderijen zijn ook te koop.

duo expositie ‘De kunst van kijken’ van Magda Snijders en Aad van den Bosch

Aad van den Bosch, beeldend kunstenaar

Surrealisme is een internationale kunst- en cultuurbeweging die z’n oorsprong vond in Parijs in 1924. Kenmerkend is het durven loslaten van de geijkte realistische beelden om de geest ongebonden te laten werken. Het surrealisme zoekt zijn inspiratie buiten de dagelijkse realiteit en binnen droom- en fantasiebeelden.Als beeldend kunstenaar heeft Aad deze stijl toegepast in zijn met de camera geschilderde kunstwerken. Door gebruik te maken van stukken glas heeft hij collages opgebouwd en zijn er beelden ontstaan met een extra dimensie. Het is zijn doel om door middel van deze beelden de toeschouwer deelgenoot te maken van zijn emotie’s en droomwereld.
Aad vanden Bosch, beeldend kunstenaar/fotograaf Koninklijke Academie voor Beeldende kunst ’s-Gravenhage.

Magda Snijders, keramist

Magda werkt met klei. In de loop der tijd heeft zij daar andere materialen aan toegevoegd zoals ijzer, papier, hout en beton. Zij werkt bij voorkeur thematisch; door die toegevoegde materialen kan zij zich beter uitdrukken. Thema’s zijn bijvoorbeeld ‘Kwetsbaarheid en Kracht’ en ‘Het Ouderlijk Huis’. Onder de titel ‘De Tijd Is Uit Zijn Voegen’ heeft zij vorm gegeven aan chaos en ontregeling. Doorgaans zijn haar vormen hoekig en gestileerd. Alhoewel ze de laatste jaren ronde vormen ook niet schuwt.Magda woont en werkt in Klarenbeek, Gelderland. De basis voor haar creatieve loopbaan is gelegd bij Mieke Pontier, keramist in Laren (NH). Zij heeft haar pad vervolgd via de SBB in Gouda, de kleiacademie in Amsterdam en een postacademisch jaar aan de Nieuwe Academie Utrecht (NAU). Magda exposeert regelmatig via de Kunstkring Brummen, in Galerie ’t Arthuus in Loenen en met kunstenaars van NaNAU. In 2016 exposeerde zij in het Gouda Museum.

keramiek van Magda Snijders

Mobiel: 06-532280989 (Aad) en 06-52691741 (Magda)

Deze pagina delen met je vrienden ...