Drempt, een ontzettend gezellig dorp

In het lange weekend van 9, 10 en 11 februari 2024 was de macht in Drempt aan Prins Marco I en zijn adjudant Vinnie van Carnavalsvereniging De Blauwe Snep. De week ervoor overhandigde wethouder Wilko Pelgrom van de gemeente Bronckhorst de sleutel bij de Prins thuis. De plaatsnaamborden aan de rand van de bebouwde kommen van Voor- en Achter-Drempt werden met doeken omgetoverd tot Sneppendorp.

Wethouder Wilko Pelgrom overhandigt de sleutel

Vrijdagmiddag 9 februari werd het carnavalsweekend afgetrapt op basisschool De Klimtoren. ’s Avonds was er de alom bekende pronkzitting waarbij veel lokale artiesten voor vertier zorgden. Natuurlijk was ook de dansgarde op het podium te bewonderen.

Carnaval in het circus

De kindermiddag op de zaterdag was een groot feest voor de jeugdprinses Tatum en haar adjudant Noor. Zij mochten de scepter zwaaien over alle kinderen die naar het Sneppennest waren gekomen om te genieten van een middag vol circusplezier. De zaal was versierd met kleurrijke slingers, ballonnen en clowns. Er waren allerlei leuke activiteiten te doen, zoals schminken, hindernisbaan, dansen en gezellige spelletjes. De kinderen konden ook zelf optreden in de piste en hun kunsten laten zien aan de prinses en de adjudant. Het was een vrolijke en gezellige middag waar iedereen veel plezier had.

Om 20:41 uur begon de feestavond met coverband Amplifier. De band deelde de dag erna op Facebook een foto met de tekst “Een moker gezellig avond bij C.V. De Blauwe Snep in Drempt… een ONTZETTEND GEZELLIG dorp dat weet hoe ze een feestje moeten bouwen!”

Een groep carnavalsvierders en de Flexband (van muziekvereniging Hummelo en Keppel) hebben de bewoners van Zorgcentrum Hyndendael in Hummelo een gezellige zondagochtend bezorgd. De Flexband speelde vrolijke liedjes en de dansmarietjes toonden hun dansjes aan de ouderen. Het was een geslaagde actie die veel waardering kreeg van het zorgpersoneel en de bewoners. Na het bezoek aan het zorgcentrum werd er met de gehele carnavalsvereniging gegeten bij Café De Tol in Zelhem.

Frühshoppen

Later op de middag werd er nog flink feest gevierd in het Sneppennest in Drempt. Onder het mom van ‘Frühshoppen’ was er veel gezelligheid met DJ Jeffrey (JVL Entertainment) en zangeres Christyn (Christine Hermsen). Ook Carnavalsvereniging De Doldraejers uit Velswijk, onder leiding van Prins Patrice de 1e, was hierbij aanwezig en genoot volop.

v.l.n.r.: Adjudant Noor, Adjudant Vinnie, Prins Marco I en Jeugdprinses Tatum

Er werden dit weekend heel veel foto’s gemaakt door Johan Braakman voor RTV Ideaal. Deze zijn de bekijken op de website rtvideaal.nl/fotoboek.

Deze pagina delen met je vrienden ...