Aukje Jansen exposeert in gemeentehuis

Schilderes Aukje Jansen uit Drempt exposeert t/m 31 december met haar expositie ‘Vele gezichten’ in het gemeentehuis in Hengelo Gld. Inwoners en bezoekers van Bronckhorst zijn van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. De expositie is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Realistische portretten met olieverf

Aukje Jansen is in 1980 geboren in Zevenaar en groeide op in Dinxperlo. Ze woont nu alweer 12 jaar in Drempt. Sinds enkele jaren tekent en schildert zij portretten. Daarbij experimenteerde Aukje met verschillende materialen. Haar werk bestaat nu voornamelijk uit het realistisch schilderen van portretten met olieverf. Hier ligt haar passie!

Winnares publieksprijs ‘Vive la France’

Aukje leerde zichzelf realistisch schilderen. De fijne kneepjes van het vak leerde zij tijdens meerdere fijnschilder-cursussen. Vooral het blijven experimenteren met materialen en onderwerpen brachten haar de vaardigheid om op ambachtelijke wijze mooie schilderijen te maken. Ze won in 2016 de publieksprijs met een schilderwedstrijd tijdens Vive la France in Hummelo. Aukje is een mensenmens. Ze kijkt gewoon graag naar mensen op straat. Man, vrouw, jong of oud, elk mens is mooi. Haar intuïtie vertelt haar welke kleuren zij voor een schilderij gaat gebruiken. Als het gevoel goed is, weet zij ook of een schilderij wordt zoals zij het voor ogen heeft.  

• LinkedIn: linkedin.com/in/aukje-jansen-751858120    

 

Deze pagina delen met je vrienden ...