Denk mee over een energie neutraal Bronckhorst

We gebruiken allemaal energie en dat willen we ook in de toekomst blijven doen. Hoe wonen en werken we dan later, als we dat niet meer kunnen doen met aardgas, olie of kolen? Wat betekent dit voor ons eigen huis, eigen straat, buurt, dorp en gemeente? Hoe gaat ons landschap er dan uitzien? En waar moeten we beginnen?

De Gemeente Bronckhorst richt zich op 2030. Dan wil zij dat al haar dorpen energie neutraal zijn. Dat betekent dat wij zelf net zo veel duurzame energie opwekken als dat we verbruiken. Een hele uitdaging, die de Gemeente Bronckhorst graag samen met alle inwoners en ondernemers aangaat. Iedere kern aan de slag met energie! Samen groen goan!

Op naar een energie neutraal Bronckhorst in 2030

Iedere kern aan de slag met energie! Doet u mee?

Energierally
De gemeente organiseert verschillende energierally’s voor alle inwoners vanaf 12 jaar. Op 19 november a.s. is deze in Drempt in het Dorpshuis aan de Kerkstraat 89. De avond start om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur, einde om 22.00 uur.

Voor wie
Alle inwoners, jong en oud, ondernemers en verenigingen.

Wat kunt u verwachten
Er zijn verschillende ‘tafels’ waar u informatie kunt krijgen of mee kunt denken over duurzame energieopwekking, duurzaam ondernemen, aardgasvrije huizen en dorpen, waterstoftoepassingen: noem maar op. In Bronckhorst is al een aantal energiecoöperaties actief: wellicht iets voor u? Zij delen hun ervaringen graag. Speel met uw dorpsgenoten het energie-spel, praat mee, kom met ideeën en oplossingen. En maak samen plannen voor uw buurt of kern! Met uw input en suggesties gaan we als gemeente een routekaart opstellen.

Samenwerking
De gemeente werkt samen met AGEM, de energiecoöperaties Bronkhorst en omgeving energieneutraal (BoeN), Wichmond-Vierakker, BioZon, Vorden Energie en Zonkracht Hummelo.

Aanmelden
Wilt u deze energierally niet missen? Dan kunt u zich aanmelden via de website van de Gemeente Bronckhorst.

 

• download het originele bericht ‘Op naar een energieneutraal Bronckhorst in 2030‘ [pdf] van de Gemeente Bronckhorst

• lees ook het bericht ‘Peiling interesse zonne-energie in Drempt‘ van de Dorpsraad Drempt

 

 

 

Deze pagina delen met je vrienden ...