Ali Kleinhuis en Hein Otten exposeren in de Dobbe

In ‘de Dobbe’ bij Wijnboerderij ’t Heekenbroek aan de Tellingstraat 7 in Achter-Drempt is tot en met 4 juni een expositie te zien van de kunstenaars Ali Kleinhuis en Hein Otten. Tijdens de Kunst4daagse Bronckhorst van 18 tot en met 21 mei wordt de expositie binnen en buiten uitgebreid met extra werken.

Ali Kleinhuis

Ali Kleinhuis uit Doesburg laat haar schilderijen zien. Het is mixed media werk waarin diverse materialen en lagen acryl verwerkt zijn. Hierdoor onstaat veel textuur en diepte. Ali maakt geen gebruik van kwasten maar brengt de verf, na het drogen van de materie, met de vlakke hand aan op het doek. De kleuren in de kosmos en de kleuren en texturen tijdens de processen van erosie, corrosie en oxidatie zijn voor haar de grootste inspiratiebron. Voor Ali Kleinhuis is het schilderen een samensmelting van materie en verf, waarbij niets is wat het lijkt en niets blijft wat het was.

werk van Ali Kleinhuis uit Doesburg

Hein Otten

Hein Otten uit Drempt exposeert in dezelfde ruimte en buiten in de wijngaard zijn beelden. Voor hem is werken met klei naar binnengaan. Steeds weer verrast, soms blij, soms teleurgesteld maar altijd weer uitgedaagd de eenheid tussen vorm en huid neer te zetten. In vormgeving en afwerking is zijn achtergrond als bloemsierkunstenaar herkenbaar. De verwondering over levensvormen en de belofte van groei en ontwikkeling die ze inhouden. Zowel het draaien als het handvormen zijn in het werk terug te vinden. Vaak gecombineerd in één werkstuk waarbij hij soms organische elementen toevoegt. Het zijn altijd vormen die het vragen om aangeraakt te worden.

Expositiedagen

De expositie is te bezoeken op elke vrijdag, zaterdag en zondag tot en met 4 juni tussen 12:00 en 17:00 uur.
Tijdens de Kunst4daagse op donderdag 18, vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 mei is de uitgebreide expositie tussen 10:00 en 17:00 uur geopend.

Bij goed weer is op de expositiedagen ook het terras van Wijnboerderij ’t Heekenbroek geopend.

• uitgelichte afbeelding: draaiwerk van Hein Otten uit Drempt

Deze pagina delen met je vrienden ...