4 Mei herdenking ook dit jaar zonder publiek

Op 4 mei herdenken we samen de oorlogsslachtoffers. Iedereen met eigen herinneringen en gedachten. Jij ook?

Ook dit jaar zullen de herdenkingen in Hummelo en Hoog-Keppel in aangepaste vorm, dus zonder publiek, plaatsvinden. Om 20:00 uur zullen de leden van het ‘4 mei Comité Hummelo, Keppel en Drempt’ zowel in Hoog-Keppel, als in Hummelo bloemen leggen bij het monument en de graven van de Geallieerde vliegers. Hierbij zal namens de gemeente Bronckhorst, wethouder Blaauw aanwezig zijn. Na afloop van de herdenkingen zullen de vlaggen gestreken worden.

Dit is het tweede jaar waarin we, als gevolg van de coronamaatregelen, de herdenking op deze manier moeten houden. Hopelijk kan het volgend jaar weer met ons allen

Vlagprotocol 2021

Hangt u dit jaar ook de hele dag de vlag halfstok op 4 mei? Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept alle inwoners op om net als vorig jaar op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok te hangen (van zonsopgang tot zonsondergang). De vlag die gebruikt wordt, is de Nederlandse driekleur zonder wimpel. Op deze manier brengen we een mooi eerbetoon aan iedereen die, als gevolg van oorlogshandelingen, om het leven is gekomen.(Dit is dus een afwijking van het normale vlagprotocol voor 4 mei.)

• lees ook dit bericht van vorig jaar:
Dorpsraden herdenken slachtoffers oorlog

Deze pagina delen met je vrienden ...