Zwerfvuildag Drempt 23 maart, jij doet toch ook mee?

Tijdens de zwerfvuildag op 23 maart gaan we samen aan de slag om onze dorpen klaar te maken voor de lente. We starten met een kopje koffie of thee in Park De Braamberg in Voor-Drempt en bij Boerencamping Remmelink in Achter-Drempt. Na afloop is er een warme hap voor alle deelnemers in het Dorpshuis. Samen de handen uít de mouwen steken voor een mooiere en schonere buurt!

Ook kinderen zijn van harte welkom!

Op zaterdag 23 maart 2019 doet Drempt weer mee aan de Landelijke Opschoondag. Help jij ook mee? Deze dag staat in veel Nederlandse gemeenten in het teken van opschoon acties. Steeds meer mensen ergeren zich aan het zwerfvuil in hun woonomgeving. Terwijl de oplossing eigenlijk heel simpel kan zijn door met elkaar af te spreken om het afval daar te brengen waar het hoort; in de afvalbak.

Drempt kan nog schoner. Daarom stimuleert de Gemeente Bronckhorst initiatieven en deelname van de inwoners graag door het beschikbaar stellen van o.a. afvalknijpers, werkhandschoenen en vuilniszakken. Op 23 maart a.s. houdt ‘Werkgroep Park De Braamberg’ een opruimactie. Want in een schone omgeving is het prettiger wonen.

Voor en Achter doen mee

Al enkele jaren wordt er opgeruimd in Voor-Drempt met als startpunt Park De Braamberg. Dit jaar zal ook het afval in Achter-Drempt verzameld worden. Het verzamelpunt hier is Boerencamping Remmelink aan de Bronksestraat 2. Beide groepen afvalverzamelaars starten om half tien met een kopje koffie of thee. Rond half een wordt deze nuttige actie afgesloten in het Dorpshuis in Voor-Drempt met een warme hap.

Aanmelden is niet nodig

Om van de opschoondag een succes te maken, zijn er veel handen nodig. Voor meer informatie over de opruimactie in Voor-Drempt kunt u contact opnemen met Irene Peters, tel. 0313-47 69 46. In Achter-Drempt is de contactpersoon Henk Remmelink, tel. 06-50 85 92 94. Gemeente Bronckhorst zorgt ervoor dat op de locaties voor alle deelnemers de benodigde materialen aanwezig zijn om veilig schoon te kunnen maken.

 

 

 

Wat is de landelijke opschoondag?

De Landelijke Opschoondag kun je zien als een gezamenlijke voorjaarsschoonmaak. Hij vindt elk jaar in de laatste week van maart plaats. In 2019 is dit op 23 maart. En het is alweer de 17e editie. Het is een dag waarop Nederlanders met hun buren, vereniging, de sportclub, school of hun collega’s samen hun buurt schoonmaken.

Voor veel gemeenten en bedrijven is deelname aan de Landelijke Opschoondag vanzelfsprekend geworden. Ze organiseren zelf een schoonmaakactie of ondersteunen lokale schoonmaakactiviteiten. Meedoen aan de Landelijke Opschoondag is niet alleen een laagdrempelige manier om aan maatschappelijk verantwoord ondernemen te doen, maar helpt ook de band tussen de inwoners, medewerkers of klanten en de organisatie versterken.

 

Deze pagina delen met je vrienden ...