Zangvereniging Zanglust Drempt stopt na 98 jaar

Tot grote spijt heeft voorzitter Jos Buiting bekendgemaakt dat de Gemengde Zangvereniging Zanglust Drempt na 98 jaar wordt opgeheven. Donderdag 27 juni had het koor haar laatste repetitie in Dorpshuis Drempt in aanwezigheid van dierbaren. Op de valreep werden die avond nog twee ereleden benoemd naar aanleiding van 50 jaar lidmaatschap.

Het koor telt nog maar 13 leden met bovendien een ongelijke stemverdeling. Hierdoor is de zanggroep erg kwetsbaar geworden en zit een artistieke uitdaging er niet meer in. Het koor is aan het vergrijzen en helaas zijn er regelmatig absenten, waardoor het nóg lastiger wordt om te repeteren. Bovendien is het financieel ook niet verantwoord om met 13 personen de kosten voor dirigent, pianist en zaalhuur op te hoesten.

Donderdag 27 juni werd nog één keer gerepeteerd in het bijzijn van mensen die dierbaar zijn. Daarna werd in besloten kring afscheid van elkaar genomen onder het ‘genot’ van een hapje en een drankje. Ook werden 2 leden, die nog net op de valreep 50 jaar lid zijn van Zanglust, gehuldigd. De dames Ria Geurts en Willy van der Meij werden hierbij tevens benoemd tot ereleden.

16 augustus bestaat Zanglust 98 jaar en gaat het koor ter afsluiting nog uit eten. De toneelgroep van Zanglust blijft wél bestaan. Zij neemt het stokje over, op weg naar het 100-jarig bestaan van Zanglust in 2026!

• omslagafbeelding: Ria Geurts en Willy van der Meij (foto Johan Braakman)

Deze pagina delen met je vrienden ...