Workshop ‘Is het dementie?’

Leven met dementie is ingrijpend. Voor de persoon met dementie en die van de naastbetrokkenen. Maar wanneer spreek je nu over dementie of over vergeetachtigheid? “Iedereen vergeet toch weleens iets?” Brein inzicht (oog voor dementie) uit Hummelo geeft een basisworkshop over dementie, het geheugen en gedrag op woensdag 19 juni van 19:00 tot 21:00 uur in ’t Hessenhuus aan de Zomerweg 19a in Achter-Drempt.

Een ieder die meer wil weten over dementie kan zich voor deze workshop inschrijven. In deze workshop wordt o.a. het verschil besproken tussen vergeetachtigheid en dementie. Deze avond kunt u begrijpelijke theorie, heldere voorbeelden en pakkende filmpjes verwachten. Heidi Nusselder en Elly Smeitink bieden u een frisse kijk met oog voor uw medemens!

Oog voor dementie

Heidi Nusselder volgde de opleiding Agogisch Werk; een sociale opleiding voor mensenwerkers, gericht op groepswerk en persoonlijke begeleiding. In de jaren daarna heeft Heidi zich verder geprofessionaliseerd op het gebied van dementie. Zij volgde diverse cursussen over dementie, ouderen, presentatie en PR. Heidi is in het bezit van het diploma Coaching en Training en heeft onlangs de HBO module Arbeids- en Organisatiepsychologie afgerond. Ook mag zij zich Alzheimer Muziek Geluk Specialist noemen. Al deze scholingen maken dat Heidi Nusselder zich professioneel kan inzetten als trainer, voorlichter en coach met oog voor dementie.

Heidi werkt al jaren met mensen met dementie. Zij was werkzaam op een psycho-geriatrische dagbehandeling, waar zij zich als activiteitenbegeleider inzette op een altijd innoverende en bevlogen manier. Daarna heeft zij gewerkt binnen verschillende woonzorgcentra. Zo is zij in aanraking gekomen met veel verschillende vormen en benaderingswijzen bij dementie. Sinds 2016 is zij coördinator op een geheugensteunpunt; een ontmoetingsplek voor thuiswonende mensen met beginnende dementie en een kenniscentrum voor mantelzorgers. Stuk voor stuk heerlijke banen waarbij steeds meer duidelijk werd; oog voor dementie is zó belangrijk. Door workshops over dementie te organiseren kan deze boodschap ook worden overgebracht. Samen met Elly Smeitink heeft Heidi de basis gelegd voor een reeks workshops op gebied van dementie. Elly is vooral bedreven in management, coaching en advisering.

Workshop door Brein inzicht Hummelo

Kosten voor deelname aan de workshop ‘Is het dementie?’ zijn € 20,00 per persoon. Dit is inclusief koffie of thee en iets lekkers. U kunt binnenlopen vanaf 18:45 uur. Wel wordt aanmelding vooraf zeer op prijs gesteld. Dat kunt u doen door te bellen met Heidi Nusselder op nummer 06-10 66 57 01 of een berichtje te mailen naar heidi@breininzicht.com.

 

Deze pagina delen met je vrienden ...