Wijnboerderij ’t Heekenbroek wint 3 prijzen

Zondag 10 september zijn op kasteel Amerongen de prijzen van de wijnkeuring der Lage Landen uitgereikt. Een wijnkeuring waar wijngaarden uit België en Nederland aan mee kunnen doen. Wijnboerderij ‘t Heekenbroek uit Drempt heeft met drie wijnen meegedaan en met alle drie een prijs gewonnen.

De droge witte wijn Johanniter 2022 was goed voor een zilveren medaille. De rode wijn Nieuw Tivoli Barrique 2018 kreeg een gouden medaille en een ereprijs voor de beste rode wijn van de keuring. De witte Johanniter Brut 2019 kreeg een gouden medaille en was de beste mousserende wijn van de keuring. In augustus is de Johanniter Brut ook al bekroond met een gouden medaille bij de Berliner Wein Trophy, dubbel goud dus.

Een prima oogst waar de wijngaardeniers Job en Neeltje Huisman heel blij mee zijn. Het geeft ze veel voldoening om zoveel waardering te krijgen voor het vele werk dat erin gestoken is. En dat vele werk is ook de reden dat ze het wat rustiger aan willen gaan doen. Zij blijven wel druiven telen, maar gaan er zelf geen wijn meer van maken. De geplukte druiven zullen worden verkocht aan een collega. Het terras gaat volgend seizoen niet meer open. De wijnwinkel blijft open zolang de voorraad strekt. De prijswinnende wijnen zijn nog voldoende op voorraad.

Dit jaar is het terras bij ‘t Heekenbroek aan de Tellingstraat 7 bij goed weer nog open op zaterdag 23, zondag 24, vrijdag 29 en zaterdag 30 september en zondag 1 oktober van 12:00 tot 17:00 uur. U kunt ook deze dagen in expositieruimte De Dobbe nog de koeienschilderijen van Ina Bijvank bewonderen.

© foto: Wijnboerderij ’t Heekenbroek

Deze pagina delen met je vrienden ...