Wandelpaden Drempt weer piekfijn!

Na de vorming van de gemeente Bronckhorst in 2005 is het onderhoud van de wandelpaden in de voormalige gemeente Hummelo en Keppel overgedragen aan een stichting. De Stichting Wandelpaden Drempt, Hummelo en Keppel beheert met vrijwilligers 11 wandelroutes, variërend van 2 tot 22 km. De afgelopen weken zijn vrijwilligers van de stichting aan de gang geweest om de routes in de buurt van Drempt, Rond De Wheme (3 km) en Ulenpasroute (7 km), voor het komende seizoen weer helemaal op orde te krijgen.

Naast het snoeien van vooral de welig groeiende bramenstruiken zijn de routepaaltjes schoongemaakt en waar nodig vervangen. De oranje paaltjes van de aanlooproutes vanuit Voor- en Achter-Drempt waren vrijwel allemaal verdwenen en zijn inmiddels opnieuw geplaatst.

Naar aanleiding van een aantal opmerkingen op de plaats van route- en informatieborden heeft een groepje de spade en de grondboor ter hand genomen en de beide borden verplaatst naar een meer logische en beter zichtbare plek in Voor-Drempt (bij de parkeerplaats basisschool De Klimtoren) en Achter-Drempt (bij de Sint Willibrorduskerk). 

Route 1 – Rond de Wheme
Route 2 – Ulenpasroute

Download hier: Wandelen in de Achterhoek | Wandelbundel Drempt Hummelo Keppel

Kaartmateriaal beschikbaar gesteld door EMK Deventer/Achterhoek Toerisme Borculo.

Deze pagina delen met je vrienden ...