Voor wie steek jij een kaarsje aan?

Maandag 2 november is het Allerzielen. Op deze dag worden overleden geliefden herdacht in de kerken. Ook in Drempt is er gelegenheid om een kaarsje aan te steken, even naar muziek te luisteren en stil te zijn met de eigen gedachten. Op tv wordt in het programma ‘Voor wie steek jij een kaarsje op?’ Berry Huntink herdacht. Deze inwoner van Drempt overleed dit jaar tijdens het wielrennen.

Allerzielen:
Voor wie steek jij een kaarsje aan?

Op Allerzielen is de St. Joriskerk in Voor-Drempt traditioneel open om overleden geliefden te herdenken. Maandag 2 november is er tussen 17:00 en 19:00 uur gelegenheid om een kaarsje aan te steken. Buiten op de begraafplaats branden er lichtjes. Binnen in de kerk is iedereen welkom om een kaarsje aan te steken voor een geliefde die overleden is.

Op deze dag staan veel mensen stil bij de lege plekken in hun leven. Bij de mensen die ze missen. Soms al jarenlang of nog maar kort geleden. Veel mensen vinden het fijn om zich op deze dag verbonden te voelen met mensen wereldwijd die dat ook voelen. Overal worden lichtjes aangestoken. In grote kathedralen, in een kleine kapel, op een begraafplaats of thuis in de stilte van de eigen kamer.

Dremptse kerkklok luidt op Allerzielen

De Rooms Katholieke H. Willibrordkerk in Achter-Drempt luidt maandag 2 november om 10:00 uur de klok voor alle dierbare overledenen. De kerk is geopend van 09:30 tot 18:00 uur, zodat ieder de gelegenheid heeft op zijn/haar eigen moment een kaarsje op te steken. De gebruikelijke avondviering in de Willibrordkerk is alleen toegankelijk voor genodigden in verband met de Coronaregels.

Herdenking Berry Huntink

KRO-NCRV staat maandagavond op televisie stil bij de mensen die we missen in het programma ‘Voor wie steek jij een kaarsje op?’. Presentatrice Anita Witzier zet namens kijkers drijvende lichtjes op het water om zo de herinnering levende te houden aan dierbaren. Om 20:25 uur op NPO 2 wordt er zo troost geboden in deze bizarre tijd waarin afscheid nemen en samenzijn extra moeilijk is door de coronamaatregelen.

In dit tv-programma is er ook aandacht voor Berry Huntink uit Drempt. Berry (57) maakte eerder dit jaar tijdens een toertocht een noodlottige val van zijn wielrennersfiets. Het afscheid was door de coronamaatregelen noodgedwongen klein. Zijn weduwe Sandra besloot samen met de kinderen en Berry’s vrienden een wielertocht te organiseren om hem te herdenken.

 

meer informatie:

www.kerkdrempel.nl
www.12apostelen.nl
www.kro-ncrv.nl

 

 

Deze pagina delen met je vrienden ...