Verkeershinder N317 van 2 tot 5 april

Komende dagen wordt er ernstige verkeershinder verwacht op de Rijksweg N317 tussen Doesburg en Doetinchem. In opdracht van de Provincie Gelderland worden de laatste werkzaamheden van het groot onderhoud uitgevoerd onder andere in Drempt ter hoogte van de Gildeweg.

N317: Ellecom – Dinxperlo

De provinciale weg N317 is circa 30 kilometer lang. De weg loopt van Ellecom via Doesburg en Doetinchem naar Dinxperlo. In oktober 2017 is de Provincie Gelderland begonnen met groot onderhoud aan deze weg. Op dit moment worden de afrondende werkzaamheden uitgevoerd. De verwachting is dat alles op 5 april klaar is.

Resterende werkzaamheden

De resterende werkzaamheden bestaan uit:

  • Aanbrengen komslingers bij Langerak
  • Verbreden parallelweg tussen Hoog-Keppel en Laag-Keppel
  • Vervangen van het asfalt in Drempt ter hoogte van de Gildeweg
  • Vervangen van een deel van het asfalt in Hoog-Keppel ten westen van de kruising met de Burgemeester Vrijlandweg. Er zitten hier oneffenheden in het asfalt, waardoor het wegdek beschadigd is.

Verkeersbegeleiding

Verkeersregelaars begeleiden het verkeer over de parallelweg. Een verkeersregelaar rijdt op scooter voor het gemotoriseerd verkeer uit om de snelheid te bepalen. Het verkeer wordt in 1 richting over de parallelweg geleid. De verkeersregelaar rijdt heen en weer over de parallelweg. Het verkeer rijdt hierdoor veel langzamer. Met name voor fietsers is dit veiliger.

Deze pagina delen met je vrienden ...