Spelmiddagen KBO-PCOB voortaan in Dorpshuis

Seniorenvereniging KBO-PCOB start woensdag 6 oktober weer met de tweewekelijkse spelmiddag voor 50-plussers (zowel leden als niet-leden). Tot de coronastop werd er gespeeld in de parochiezaal van de H. Willibrordkerk in Achter-Drempt. Het kerkzaaltje voldoet niet meer aan de huidige eisen. Daarom wordt er vanaf nu gekaart in het Dorpshuis in Voor-Drempt.

De grootste seniorenorganisatie

Sinds 2017 hebben de twee verenigingen Unie KBO en PCOB hun krachten gebundeld. Zij vormen nu op landelijk niveau de seniorenorganisatie KBO-PCOB, met een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland. Zij maken zich sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar. Deze organisatie draagt bij aan een krachtige positie van senioren, zowel op landelijk als op provinciaal en gemeentelijk niveau.

KBO-PCOB is een vereniging van, voor en door leden met meer dan 800 lokale afdelingen in heel Nederland. Daar ontmoeten mensen elkaar, ondernemen ze activiteiten en behartigen ze lokaal de belangen van senioren. Duizenden vrijwilligers zetten zich in als bijvoorbeeld belastinginvuller, ouderenadviseur, veiligheidsadviseur of tabletcoach. Leden ontvangen tien keer per jaar het ledenmagazine en kunnen profiteren van kortingen op uitjes, boeken, cd’s, zorgverzekering en energie.

Rummikub en kaartspel

Door corona was er lange tijd geen spelmiddag voor de ouderen in Drempt en omgeving, maar deze maand begint het weer. De oude locatie, het kerkzaaltje in Achter-Drempt, voldoet niet meer aan de huidige eisen. Daarom start de lokale afdeling KBO-PCOB woensdag 6 oktober in het Dorpshuis in Voor-Drempt, om de twee weken tussen 14:00 en 16:00 uur kan er worden gespeeld.

De eerste middag wordt gekeken waar behoefte aan is. Zo is er de mogelijkheid tot het spelen van bijvoorbeeld Solo, Klaverjassen of Rummikub. Ook andere spellen zijn in overleg mogelijk.

Opgeven is niet nodig en niet-leden zijn ook van harte welkom. Meedoen is gratis. De consumpties zijn wel voor eigen rekening.

Meer informatie is te verkrijgen via Gerda Hakvoort (0313-472550 of hakvoortgma@gmail.com).

Spelmiddagen 2021

6 oktober
20 oktober
3 november
17 november
1 december
15 december
29 december

woensdagmiddag
tussen 14:00 en 16:00 uur

Locatie

Dorpshuis Drempt
Kerkstraat 89
6996 AG Drempt

Contact

KBO-PCOB
afd. Drempt, Hummelo en Keppel

Gerda Hakvoort
T: 0313-472550
E: hakvoortgma@gmail.com

Deze pagina delen met je vrienden ...