Planten redden van de sloop

Sité Woondiensten sloopt binnenkort de seniorenwoningen aan het Waardeel in Voor-Drempt. Om te voorkomen dat al het bestaande groen uit de tuinen verloren gaat is er op zaterdag 23 oktober voor buurtbewoners de mogelijkheid om planten en struiken te redden door ze bijvoorbeeld in de eigen tuin te zetten. Meld je per e-mail vooraf aan bij het Stuikroverscollectief en ga ook ‘struikroven’.

Nieuwbouw levensloopbestendige woningen

Na jarenlange voorbereiding kan Sité eindelijk beginnen met het nieuwbouwproject in Voor-Drempt. De gedateerde seniorenwoningen maken plaats voor duurzaam, comfortabel en levensloopbestendige woningen.

Een blok van drie woningen aan de Kerkstraat staat al enkele maanden leeg. In dit deelgebied bouwt Sité geen nieuwe woningen terug. Dit perceel is door Hoog&kamp Makelaars inmiddels verkocht aan een nieuwe eigenaar. Binnenkort start de sloop van de nummers 57, 59 en 61.

Ook de bewoners van de bejaardenwoningen aan het Waardeel zijn per 1 oktober allemaal vertrokken. Ook rondom deze huizen zijn inmiddels bouwhekken geplaatst. Naar verwachting wordt vanaf 1 november begonnen met de sloop.

• De woningen aan de Kerkstraat 57, 59 en 61 worden binnenkort gesloopt. Sité bouwt hier geen nieuwe woningen terug. De bouwgrond is inmiddels verkocht. (foto: Maalderink media)

Planten redden van de sloop

Als gevolg van nieuwbouw en/of renovatie van woonwijken gaat er heel veel bestaand groen verloren. Het Struikroverscollectief wil zoveel mogelijk planten en struiken redden en deze een nieuwe bestemming in de omgeving geven. Dit wordt gedaan met en voor bewoners uit de buurt. Het groen krijgt een tweede leven in tuinen van omwonenden, op plekken in de openbare ruimte (bijv. parken en schoolpleinen) of in zogenaamde Roverstuinen.

Het ‘struikroven’ gebeurt door heel Nederland in opdracht van woningcoöperaties, projectontwikkelaars en gemeenten. Daarbij worden buurtbewoners gemobiliseerd om samen zoveel mogelijk planten te redden. Struikroven is ooit begonnen als buurtinitiatief in Eindhoven en inmiddels een snelgroeiende, landelijke Stichting.

Ga jij mee struikroven?

Sité Woondiensten vervangt in de komende maanden acht woningen aan het Waardeel voor energiezuinige en comfortabele woningen voor 55-plussers. De tuinen die moeten wijken staan nog vol met mooie planten. Vind jij het ook zonde dat deze verloren gaan? En kun je wel wat nieuwe planten voor jouw tuin gebruiken? Meld je dan aan voor de Struikroofdag!

Zaterdag 23 oktober a.s. tussen 10:00 en 14:00 uur ga jij (met je gezin) samen met ervaren Struikrovers op zoek naar planten om te redden van de sloop. Die zet je daarna meteen in je eigen tuin. Een leuke, leerzame activiteit voor jong en oud, waar je ook nog gratis planten aan overhoudt.

Neem deze dag een spade en kruiwagen mee. Er zijn er overigens ook enkele te leen. Voor het grote werk is zelfs een mini-graafmachine aanwezig. Grijp je kans!

Planten naar wisselwoningen

Heb je zelf geen planten nodig, maar ondersteun je dit initiatief? Mogelijk zijn er nog oud-bewoners die hulp kunnen gebruiken met het verhuizen van planten naar hun tijdelijke wisselwoning. Zorg dan dat je erbij bent tussen 10:00 en 11:30 uur. Vele handen maken licht werk.

Wanneer:            zaterdag 23 oktober 2021 tussen 10:00 en 14:00 uur

Verzamelen:       om 10:00 uur op het pleintje/grasveld aan Waardeel

Aanmelden:        info@struikroven.nl

Meer info:          www.struikroven.nl

Deze pagina delen met je vrienden ...