Seniorenwoningen De Marke en Kerkstraat worden gesloopt

Sité Woondiensten heeft op 28 juni de bewoners van de negentien seniorenwoningen aan De Marke en de Kerkstraat via persoonlijke gesprekken geïnformeerd over het besluit tot slopen van hun woningen.

Seniorenwoningen hebben technische gebreken en kleine ruimten

Naast diverse technische gebreken maakt vooral het kleine woonoppervlak en kleine ruimten de woningen minder geschikt voor senioren en zorgbehoevenden. Diverse seniorenwoningen worden om die reden al geruime tijd verhuurd aan jongere bewoners. De maatregelen die nodig zijn om de seniorenwoningen weer technisch in orde te brengen en te laten voldoen aan de wensen van bewoners, nu en in de toekomst, zijn duurder dan het bouwen van nieuwe woningen. Om die reden heeft Sité besloten de 19 seniorenwoningen aan de Kerkstraat en De Marke te slopen.

Bewoners van deze woningen kunnen rekenen op zorgvuldige begeleiding en vergoedingen. In september gaat Sité samen met de bewoners de woonwensen bespreken en op zoek naar passende oplossingen.

Nieuwbouwplan ontwikkelen samen met bewoners

Binnen Drempt is nog wel duidelijk behoefte aan goede seniorenwoningen. Op de plek van de seniorenwoningen wil Sité daarom betaalbare, energiezuinige en comfortabele levensloopgeschikte woningen terug bouwen. Deze nieuwbouw is geschikt voor 55-plussers en mensen met een fysieke beperking. Dit plan gaat vanaf nu ontworpen worden, waarbij terugkeerders, gemeente en andere belanghebbenden betrokken zullen worden.

 

Deze pagina delen met je vrienden ...