Peutergym in het Dorpshuis

Op 22 januari wordt er gestart met peutergym in het Dorpshuis. Elke 4e dinsdag van de maand (met uitzondering van de schoolvakanties) tussen 08:45 uur en 09:30 uur kan elke peuter onder begeleiding van een volwassene meedoen.

De peutergym is een samenwerking van basisschool De Klimtoren met Silke Memelink en Margot Verwaaijen. Zij zijn op dit idee gekomen, omdat er weinig te doen is voor peuters in Drempt en omliggende dorpen.

Wat kan het leuk zijn als peuters al met elkaar in contact komen voordat ze naar de basisschool gaan. Ook voor ouders is het contact kunnen maken met andere ouders beperkt. In andere plaatsen worden soortgelijke activiteiten al georganiseerd en zeer gewaardeerd.

 

Voor peuters is bewegen spelen
en spelen is leren’

 

Nu is er dus ook peutergym in Drempt. Er is voor de dinsdagochtend gekozen, omdat dan de kleuters op school gymmen en net voor hun les eenvoudig gebruik gemaakt kan worden van de ruimte en toestellen in de grote zaal van het Dorpshuis.

Tijdens deze activiteit kunnen kindjes in de leeftijd tussen 1,5 en 4 jaar lekker bewegen en vrij klimmen en klauteren. Het is wel de bedoeling dat iedereen samen begint en eindigt.

 


Deelname is gratis

Opgave is niet nodig


 

Voorlopig is de peutergym één keer in de maand. Een bewuste keuze; omdat veel ouders het al zo druk hebben en om te voorkomen dat het bijv. als een ‘wekelijkse verplichting’ gaat voelen.

Lijkt het je leuk om met jouw peuter mee te doen, dan word je van harte uitgenodigd. Of misschien weet je iemand die het wellicht leuk vindt. Deelnemen aan de peutergym is wel op eigen risico.

 

  • waar: Dorpshuis Drempt, Kerkstraat 89
  • wanneer: elke 4e dinsdag van de maand (niet in schoolvakanties)
  • tijd: 08:45 – 09:30 uur
  • leeftijd: 1,5 tot 4 jaar

 

 

Deze pagina delen met je vrienden ...