Onthulling miniatuurtoren Martinikerk Doesburg

Op zondagmiddag 5 november heeft de onthulling plaatsgevonden van de miniatuurtoren van de Martinikerk Doesburg. De miniatuurtoren heeft een mooie plek gekregen in de torenhal van de kerk. De onthulling werd om 16:00 uur verricht door wethouder Stan Hillenaar met assistentie van de kinderburgemeester Mimi Verhaaff. Vooraf aan de officiële openingshandeling speelde Frans Haagen op het carillon.

De Doesburgse kunstenaar André Bikker, ontwerper en realisateur van deze miniatuurtoren, gaf uitleg hoe deze toren tot stand is gekomen.

In 1997 is Stichting Doesburgs Carillon opgericht en in coronatijd kon helaas het 25-jarig jubileum niet gevierd worden. Nu zijn er weer mogelijkheden om een dergelijk heugelijk feit te vieren en had Stichting Doesburgs Carillon alle donateurs, vrijwilligers, toren- en kerkgidsen uitgenodigd om bij deze feestelijke gebeurtenis aanwezig te zijn.

Meer informatie over de miniatuurtoren en het carillon in de Martinikerk van Doesburg leest u in ons vorige bericht 25 jaar Stichting Doesburgs Carillon of kijkt u op de website www.carillon-doesburg.nl.

omslagfoto: Hans Wonink

Deze pagina delen met je vrienden ...