Niek Al exposeert bij ‘t Heekenbroek

Van 1 augustus tot 11 september 2022 exposeert de Tielse kunstschilder Niek Al in de Dobbe bij Wijnboerderij ’t Heekenbroek aan de Tellingstraat 7 in Drempt. De expositie en het terras bij de wijnboerderij zijn in augustus open van woensdag tot en met vrijdag van 12:00 tot 17:00 uur. In september alleen op vrijdag, zaterdag en zondag.

Niek Al (1965) groeide op als oudste zoon in een gezin van vier kinderen. Zijn ouders zagen al snel zijn tekentalent, lieten hem veel tekenen en stuurde hem naar teken- en schilderles. Hij volgde lessen in Amersfoort bij volwassenonderwijs, maar stopte tijdens zijn middelbare school periode.

Na zijn studie in Amsterdam en de eerste jaren met een jong gezin pakte hij in 2012 zijn schilderpassie weer op. Vanaf 2013 volgde hij schildercursussen bij Adrie van der Ven en bij Studio76 in Dordrecht. Hij volgde een jaar les aan de Nieuwe Akademie in Utrecht. In die jaren maakte hij veel werk met Indische inkt en krijt. Hij tekende en schilderde naar model bij Stok in Utrecht waarmee hij meer gevoel kreeg in menselijke verhoudingen. Een aantal jaar werkte hij met acryl op papier en leerde van Reggy Beurskens te experimenteren met monochrome schilderijen in felle kleuren. In die jaren legde hij zich toe op de lossere toets en met minimale vormen maximale expressie. Hij maakte (groeps)portretten van zijn kinderen en familie en abstracte schilderijen.

De laatste jaren schildert Niek bij Liesbeth Tuit in Buren. Zijn vrije en losse stijl is kenmerkend voor hem. Ook het kleurengebruik met veel warme kleuren is een kenmerk. In het Atelier van Liesbeth is hij naast schilderen met acryl gestart met schilderen met olieverf. Hierdoor komen de landschappen en portretten nog meer tot leven. De laatste tijd maakt Niek schilderijen van landschappen en van zijn eigen kindertijd. Allen geïnspireerd op eigen fotomateriaal van reizen naar Spanje, maar ook van beelden van zijn jeugd uit de jaren zestig en zeventig. In deze tentoonstelling hangt recent werk.

foto: Moeder met kinderen, werk van Niek Al (PR)

Deze pagina delen met je vrienden ...