Naaiateliers Kieskleurig starten weer op

Kieskleurig, met meerdere naaiateliers in de regio, gaat na de zomervakantieperiode weer opstarten. Kieskleurig Doesburg start weer op woensdagmiddag 6 september van 14:00 tot 16:00 uur op de Linie, in het Jongerencentrumgebouw 0313 op de eerste etage.

Naaiateliers in Doesburg, Rheden, Dieren en Doetinchem

Het eerste naaiatelier Kieskleurig werd opgestart in Doesburg, maar in de afgelopen jaren volgden er meer. Kieskleurig Rheden start op de dinsdagmiddag 12 september op van 13:30 tot 15:30 uur in het Dorpshuis, Meester B. van Leeuwenplein in hartje Rheden. Kieskleurig Dieren is in augustus doorgegaan op de donderdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur, locatie in Het Duynhuis. Kieskleurig Doetinchem in de Kapoeniestraat 41 in het gebouw van VluchtelingenWerk Oost-Nederland is ook tijdens de vakantie doorgegaan.

Kieskleurig voor iedereen die wil leren naaien

De diverse naaiateliers zijn toegankelijk voor iedereen; zowel voor anderstaligen als mensen met afstand tot de arbeidsmarkt of mensen die graag willen leren naaien. Het doel van deze naailessen is ook verbinding maken met elkaar, de Nederlandse taal oefenen en cultuur elementen uitwisselen. Er zijn geen leskosten aan verbonden en er wordt genaaid met tweedehands naaimachines en met duurzame materialen die aan de naaiateliers worden geschonken.

Naaiatelier Kieskleurig zoekt vrijwilligers die kennis willen delen

Op de diverse locaties is er weer plaats voor nieuwe vrijwilligers die graag hun kennis en kunde willen delen en die het gezellig vinden om in een leuke setting met elkaar om te gaan. Het is vrije inloop voor de vrijwilligers en deelnemers die interesse hebben en kom gerust sfeer proeven onder het genot van een kopje thee.

Naaiatelier Kieskleurig heeft inmiddels diverse vestigingen in de regio, waar men op bepaalde dagdelen onder begeleiding van vrijwilligers nieuwe kleding leert naaien, maar ook kleding kan (laten) repareren. De doelgroep bestaat uit anderstaligen en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook andere geïnteresseerden die graag willen leren naaien zijn van harte welkom. De naaiateliers in de regio hebben tevens als doel om op een aangename en laagdrempelige manier nieuwe contacten aan te gaan en iets nieuws te leren zonder veel energie en materiaal te gebruiken. Alle stoffen en naaimachines zijn namelijk tweedehands. Bovendien zijn de lessen gratis.

Kieskleurig Doesburg

Jongerencentrum 0313
(eerste etage)
De Linie 2
6982 AZ Doesburg

woensdag 14:00-16:00 u.

Kieskleurig Rheden

Dorpshuis
Meester B. van Leeuwenplein 3
6991 EW Rheden

dinsdag 13:30 -15:30 u.

Kieskleurig Dieren

Het Duynhuis
Van der Duyn van Maasdamstraat 63
6951 DS Dieren

donderdag 10:00-12:00 u.

Kieskleurig Doetinchem

Gebouw VluchtelingenWerk
Kapoeniestraat 41
7001 CB Doetinchem

woensdag 10:00-12:00 u.

Deze pagina delen met je vrienden ...