Naaiatelier Kieskleurig op festival in Velp

Naaiatelier Kieskleurig Doesburg zal acte de présence geven tijdens ‘Ons Anton Pieck Festival’ dat op zaterdag 27 en zondag 28 augustus wordt gehouden aan de Emmastraat in hartje Velp van 11:00 tot 18:00 uur.

Groot aanbod

Dankzij de groei van de vele naaiateliers Kieskleurig in de regio heeft het naaiatelier inmiddels een groot aanbod aan prachtige en unieke materialen. Nieuw zijn de ontzorgpoppetjes waar kinderen hun verhalen en emoties op papier kwijt kunnen en de volgende morgen zijn hun zorgen gevlogen. Ook is er een groot assortiment aan kinderschorten toegevoegd, zodat kinderen samen met ouders en grootouders gezellig kunnen kokkerelen zonder dat hun kleding vies wordt.

Het assortiment aan genderneutrale vlaggenslingers en de tropische vlaggenslingers wordt steeds groter en veelzijdiger, daar alle stoffen die gebruikt worden uniek zijn. Tevens is er een scala aan diverse kussens in de prachtigste stoffen en deze kunnen ook op maat gemaakt worden. Verder kan men bij het naaiatelier terecht voor unieke fournituren, kant, knopen en zeer bijzondere stoffen van hoogwaardige kwaliteit.

Vanwege de grote variatie in kwaliteiten van de naaisters kunt u bijvoorbeeld ook een mooie jas laten maken op maat. De stoffen en fournituren zijn gratis en u betaalt slechts de maakkosten.

Plek voor nieuwe vrijwilligers

Inmiddels is naaiatelier Kieskleurig actief in Dieren, Doesburg, Duiven en een tweetal locaties in Doetinchem. Kieskleurig heeft plaats voor nieuwe vrijwilligers. Mocht u handig zijn met naald en draad en uw kennis en kunde willen delen met anderen gedurende een paar uurtjes per week, kom dan langs op ‘Ons Anton Pieck Festival’ in Velp. De koffie staat klaar! U kunt ook mailen met info@mooiduurzaamdoesburg.nl.

Organisatie zonder subsidiegelden

Kieskleurig is een neutrale organisatie die zonder subsidie of andere overheidsgelden draait. De lessen worden gratis gegeven. De materialen die gemaakt worden zijn van stoffen en garens die anders de verbrandingsoven in gaan. Ook de naaimachines waarop genaaid wordt zijn alle tweedehands.

Ons Anton Pieck Festival

Na vijf kerstevenementen (Dickens Festival Velp) in de Emmastraat in Velp leek het de organisatie tijd voor een zomer variant. Daarom wordt er dit jaar een ‘Ons Anton Pieck Festival’ georganiseerd op zaterdag 27 augustus en zondag 28 augustus.

‘Ons Anton Pieck Festival’ staat dan in het teken van sprookjes op een authentieke en nostalgische dorpsmarkt. Op het festival zijn ook veel kramen met oudhollandse lekkernijen te vinden. Het Anton Pieckfestival begint beide dagen om 11:00 uur en duurt tot 18:00 uur.

Op het programma staan op zaterdag een draaiorgel, tin gieter, kaarsen maken, mosterd maken en wol spinnen. Op zondag staat op het programma een draaiorgel, tin gieter, vlasspinnen, midwinter hoorn en wol spinnen’.

afbeeldingen: Margrot van der Horst

Deze pagina delen met je vrienden ...