Lampionnenoptocht

Vrijdagavond 31 januari a.s. is er weer een lampionnenoptocht. Georganiseerd door het Oranjecomité Drempt en met als startpunt basisschool De Klimtoren.

Oranjecomité is geen vereniging

Naast festiviteiten op Koningsdag organiseert het Oranjecomité Drempt ook jaarlijks een lampionnenoptocht. Het Oranje Comité bestaat uit ongeveer 10 leden, die deze twee activiteiten op een ontspannen en gezellige wijze telkens weer organiseren voor de inwoners van Voor- en Achter-Drempt.

Het Comité is geen vereniging en om het geheel te bekostigen wordt er zo’n 3 weken voor Koningsdag door de leden gecollecteerd in heel Drempt. Alle leden dragen hun steentje hieraan bij. Op deze wijze hoopt men nog lang de lampionnenoptocht en het koningsfeest te kunnen organiseren.

Lampionnenoptocht of kinderbingo

Kinderen en ouders die het leuk vinden om mee te lopen in de optocht, kunnen zich verzamelen om 18:00 uur bij basisschool De Klimtoren. De stoet vertrekt rond 18:15 uur. Voor lampionnen wordt gezorgd, maar je mag natuurlijk ook je eigen (gemaakte) lampion meenemen. Na de tocht worden de deelnemers getrakteerd op heerlijke wafels en warme chocolademelk.

Dit jaar is er ook een alternatief voor het geval het weer vrijdagavond 31 januari te slecht is voor een wandeling. Vorig jaar ging de lampionnenoptocht hierom helaas niet door. Nu zal er dan een kinderbingo zijn!

 

Meer activiteiten in ons dorp vind je in onze agenda.

 

Deze pagina delen met je vrienden ...