Kledinginzameling voor mensen in nood

Op zaterdag 23 september 2023 worden tussen 10:00 en 12:00 uur in het voorportaal van school De Woordhof in Hummelo weer goederen in ontvangst genomen. Sam’s kledingactie zet zich in voor mensen in rampgebieden, wereldwijd.

Sam’s kledingactie

Miljoenen mensen over de hele wereld moeten in rampgebieden overleven of hun leven weer opbouwen. Sam’s Kledingactie zet zich in voor al deze mensen. Honderden vrijwilligers door het hele land zamelen herdraagbare kleding en schoeisel in. De verkoop daarvan levert geld op dat wordt besteed om de nood in rampgebieden te verlichten. Stichting Sam’s Kledingactie werkt daarbij samen met onder meer Cordaid. Ook jij kunt op een eenvoudige manier helpen; door zaterdag 15 oktober a.s. herdraagbare kleding in te leveren in Hummelo.

Wat mag je inleveren?

WEL
Je helpt het meest met herdraagbare kleding en schoeisel.
Dat heeft voor Sam’s de hoogste opbrengst en zo kunnen ze het meeste geld doorgeven aan de mensen die het het hardst nodig hebben.
In beperkte mate kun je ook tassen, accessoires, speelgoed en knuffels inleveren, mits deze ook schoon en heel en herbruikbaar zijn.

NIET
Vervuilde en kapotte kleding, kussens, dekbedden, matrassen, tuinkussens, huishoudtextiel en vloerbedekking zamelen ze niet in.

Inleveradres

De genoemde spullen kunnen worden afgegeven in het voorportaal van IKC De Woordhof aan de Keppelseweg 56 in Hummelo. Vrijwilligers zijn dan van 10:00 tot 12:00 uur aanwezig om de goederen in ontvangst te nemen. Deze ondersteunende actie is een gezamenlijk initiatief van de diaconieën van de Protestantse Gemeente Drempt & Oldenkeppel en Hummelo.


UPDATE 19 OKTOBER 2023:

SAM’s kledingactie voor mensen in nood is ook dit jaar weer een succes geworden. Er zijn 23 september 94 zakken vol goederen ingeleverd. Elk jaar weer zet IKC De Woordhof de deur hiervoor wagenwijd open. De Diaconieën van de kerken in Drempt, Hummelo en Keppel bedanken iedereen die hiervoor de goederen heeft gegeven. De opbrengst komt ten goede aan het onderwijsproject van Cordaid in Kamuli (Oeganda).

bron: nieuwsbrief 2023-41 (14 oktober 2023), Protestantse Kerk Drempt en Oldenkeppel


Deze pagina delen met je vrienden ...