Keppelrun op Pinksterzondag 9 juni

De Keppelrun is een professioneel hardloopevenement voor jong en oud dat in het teken staat van sportiviteit, gezondheid en gezelligheid. Lopers kunnen deelnemen aan 1, 5 of 10 kilometer. Start en finish zijn in Hoog-Keppel. Deelnemers van de 10 kilometer route komen ook door Drempt. De starttijden van de verschillende afstanden zijn:

  • 10.30 uur: 5 km-loop
  • 11.15 uur: Coffee Fresh Westhoff 10 km-loop
  • 12.30 uur: Aviko jeugdloop 1 km

Organisatie Keppelrun onder auspiciën van voetbalvereniging HC’03

De eerste tien jaar werd de Keppelrun georganiseerd door schaats- en skeelervereniging De Hessenrijders. Vorig jaar is dit overgenomen door een nieuwe organisatie, opererend onder auspiciën van voetbalvereniging HC’03; een team enthousiaste mensen die hardlopen èn Keppel een warm hart toedragen en de Keppelrun niet zomaar konden laten verdwijnen. Zij vonden het belangrijk om dit prachtige evenement te behouden voor Keppel en hebben daarom de krachten gebundeld.

Sportiviteit en gezelligheid

Net als voorgaande jaren staat deze 12e Keppelrun in het teken van sportiviteit en gezelligheid. Deelnemers rennen door de dorpskernen van Hoog- en Laag-Keppel en het fraaie Achterhoekse landschap rondom Keppel. De 10 km route geeft spannende doorkijkjes waar boerderijen, bos, weilanden en akkers elkaar afwisselen. De renners van de 10 km-loop komen o.a. over de Tellingstraat en Roomstraat in Achter-Drempt. Het parcours heeft bewezen dat snelle tijden mogelijk zijn. De Keppelrun staat bekend om de gemoedelijke sfeer. Samen met betrokken sponsors, meer dan honderd enthousiaste vrijwilligers en plaatselijke muzikanten wordt er een perfect hardloopevenement van gemaakt.  

10km route Keppelrun 2018
De lange route van de Keppelrun komt ook door Drempt

 

Gezellige hardloopwedstrijd dat bijdraagt aan een gezonde leefstijl

De Keppelrun wil naast de organisatie van een gezellige hardloopwedstrijd ook bijdragen aan een gezonde leefstijl. Daarom stimuleert de Keppelrun mensen om in beweging te zijn dan wel te komen. Kinderen op de basisscholen worden enthousiast gemaakt om een rondje hard te lopen. Enkele sponsoren bieden hun medewerkers de gelegenheid deel te nemen aan de Keppelrun, individueel of in teamverband. Deze bedrijven zien het belang van meer bewegen en samen sporten, waardoor beter wordt gepresteerd op de werkplek.

Nieuw 5 km parcours

Het parcours van de 5 km is vernieuwd en nu nóg mooier, de lopers gaan gedeeltelijk over en langs de banen van de Keppelse Golfclub.

Teamloop

Dit jaar kun je je ook als team opgeven, bestaande uit 3 tot 4 lopers en deelnemen aan de 5 of 10 kilometer. Je loopt met jouw team tegen andere teams, een wedstrijd binnen de wedstrijd! Bij de teams worden de drie snelste tijden bij elkaar opgeteld. Het team dat de snelste tijd loopt, gaat met een fraaie beker naar huis. Daag je familie, vrienden, collega’s, buren of teamgenoten uit en meld je aan voor de teamwedstrijd van de Keppelrun.

Doe ook mee aan de Keppelrun 2019

Naast een unieke medaille zijn er ook een paar leuke extraatjes voor alle deelnemers. Dus schrijf je in en doe mee!

logo Keppelrun

 

• website Keppelrun: www.keppelrun.nl  

 

Deze pagina delen met je vrienden ...