IJssel-Orgel fietstocht op 20 juli vanuit Hoog-Keppel

Iedere stad en ieder dorp in Gelderland heeft een kerk. Gelderse Kerken zet zich in om religieus erfgoed en monumentale kerken in Gelderland te behouden voor de toekomst. Dit jaar bestaat de stichting 50 jaar en dat wordt gevierd met uiteenlopende activiteiten op diverse locaties. Op zaterdag 20 juli wordt in de IJsselregio een fietstocht georganiseerd langs vijf kerken, met in elke kerk uitleg over het orgel en een bespeling van ongeveer 20 minuten.

De start is in de Dorpskerk in Hoog-Keppel, dan via de St. Joriskerk in Drempt naar de Martinikerk in Doesburg. De Martinikerk wordt weliswaar niet beheerd door Gelderse Kerken, maar is te mooi om aan voorbij te fietsen. In Doesburg is er ook tijd om te lunchen, waarna de tocht verder gaat via de IJsseldijk naar de Kapel in Bronkhorst. Daarna voert de tocht naar de Remigiuskerk in Steenderen. Het laatste deel door het Achterhoekse landschap leidt weer naar de Dorpskerk in Hoog-Keppel voor de afsluiting.

Bij de start ontvangen de deelnemers een routekaart met informatie over de tocht en een QR-code voor de Fietsknoop-app.

Ontvangst is om 09:30 uur en de eindtijd rond 17:00 uur, beide in Hoog-Keppel. Deelname kost 10 euro per persoon, te betalen bij de start (tot 16 jaar gratis).

Meer informatie: geldersekerken.nl.

Foto door Pixabay

Deze pagina delen met je vrienden ...