Hessenbad en Hessenhal vragen Bronckhorst om hulp bij verduurzaming

De voorzitters van het Hessenbad en de Hessenhal in Hoog-Keppel hebben het plan om het zwembad en de sporthal gasloos, toekomstbestendig én duurzaam te maken. Zij hebben daarvoor alleen wel de hulp van de Gemeente Bronckhorst nodig. Helaas wil de gemeente pas met hen in gesprek ná het vaststellen van de nieuwe sportvisie. Jij kunt ook meepraten over de nieuwe sportvisie en wel op dinsdag 18 april.


Maar liefst 1,4 miljoen euro moet worden geïnvesteerd in beide accommodaties om de aankomende twintig jaar financieel gezond open te blijven. In de Hessenhal wil men de sportvloer vernieuwen met vloerverwarming erin, de kap isoleren en de tapwatervoorzieningen overzetten van gas- naar elektriciteitverwarming. Bij het Hessenbad wil men zonnepanelen plaatsen om energie op te wekken en ‘heatpipes’ voor het verwarmen.

De voorzitters Coen van Beek en Anouk Bergsma hebben het verduurzamingsplan ingediend bij de gemeente en vragen Bronckhorst om een eenmalige subsidie van 775.000 euro om alles te kunnen verwezenlijken. De gemeente is vooralsnog afhoudend en wil eerst de nieuwe sportvisie op papier zetten.

Werksessie

Wil je meedenken over de voorzieningen die nodig zijn om te sporten, leren ontspannen en ontmoeten? Meld je dan aan voor de tweede werksessie op 18 april op het gemeentehuis in Hengelo (Gld). Die avond worden de mogelijkheden van het in standhouden besproken. Jouw inbreng wordt meegenomen in de gebiedsvisie op sport- en leefbaarheidsvoorzieningen.


Opening zwemseizoen

Ondertussen zijn de vrijwilligers op het zwembad druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Vanaf zaterdag 29 april zal het Hessenbad er weer helemaal spik en span bij liggen voor de leden en overige gasten. Ook de vertegenwoordigers van de Gemeente Bronckhorst worden van harte uitgenodigd voor een verfrissende duik in het bad en een gesprek om gezamenlijk tot een oplossing te komen voor het behoud van deze prachtige voorzieningen!

• omslagfoto: Hessenbad Hoog-Keppel • video: Regio8 •

Deze pagina delen met je vrienden ...