Gratis tips en advies voor energiebesparing

Wil je weten hoe je energie kunt besparen? En hoe je je woning kunt verduurzamen? Energiecoach Edwin van der Wal van de gemeente Bronckhorst is maandag 8 mei van 11.00 tot 12.00 uur aanwezig in het Dorpshuis in Voor-Drempt. Edwin geeft gratis tips en advies hoe je het energieverbruik kunt verminderen zodat je energiekosten lager worden. Een afspraak maken is niet nodig, loop gerust binnen.

Edwin van der Wal is één van de twee energiecoaches bij de gemeente Bronckhorst. Edwin woont in een boerderij in Hengelo Gld. Van dit oude pand heeft hij een energiezuinige woning gemaakt mét behoud van het monumentale karakter. ‘Onze boerderij is van energielabel van D naar B+ gegaan. Met een warmtepomp kunnen we zelfs naar label A.‘ Deze energiecoach weet dus alles van energie besparen. Die kennis en ervaring zet hij in om jouw energierekening omlaag te brengen.

Vragen aan de energiecoach?
Loop binnen zonder afspraak

wanneer: maandag 8 mei tussen 11:00 en 12:00 uur
waar: Dorpshuis, Kerkstraat 89, Voor-Drempt

Edwin is technisch goed onderlegd en kan ook goed met mensen omgaan. Hij is vriendelijk en geduldig. Als je iets niet begrijpt dan legt hij het rustig uit. ‘Wij doen geen loze beloftes, eerlijkheid en duidelijkheid boven alles.‘De energiecoach geeft tips om energie te besparen. Het advies is om je energiegebruik te volgen via de app van het energiebedrijf. Dan weet je hoeveel je verbruikt en wat het kost. En daar kun je dan je gedrag op aanpassen. Ook wijst hij op subsidies om je woning te verduurzamen. Door de hoge kosten moet iedereen energie besparen. Als je daardoor in de problemen komt, onderneem dan direct actie. Edwin: ‘Klop aan bij de gemeente voor hulp, het kan iedereen overkomen. Blijf in gesprek, leer van anderen en kijk waar je kunt besparen.

www.bronckhorst.nl

Deze pagina delen met je vrienden ...