Expositie Kunst door de Brievenbus

met diverse culturele workshops van Achterhoekse kunstenaars

 

Op 9 en 10 oktober strijkt de reizende expositie van het project Kunst door de Brievenbus neer in de Dorpskerk in Hoog-Keppel. Ter gelegenheid van deze expositie organiseren KeppelCultuur, de protestantse gemeenschap en Lang Leve Kunst en Naoberschap van Amphion Cultuurbedrijf samen een serie culturele workshops voor 50-plussers, gegeven door Achterhoekse kunstenaars.

 

Kunst in de kerkdienst

Ook krijgt de kunst een plek in de kerkdienst van zondag 10 oktober om 10:00 uur. Het wordt een meditatieve viering in het thema ‘De kunst van aandacht’ met gedichten, teksten en muziek door Lucian Venderink (piano) en Caroline Hendriks (dwarsfluit). Met aandacht voor wat het project betekent voor de mensen die hebben meegedaan en voor wat de expositie bij mensen oproept. Voorganger van de dienst is Ds. Karin Spelt.

 

Workshops voor senioren

Nieuwsgierige 50-plussers gaan tekenen met kunstenares Ankie van den Nieuwenhuijzen. Verhalenvertelster en dichter Helma Snelooper laat iedereen de schoonheid van woorden ontdekken. Ook zal er worden gezongen in een workshop met dirigent en pianist Lucian Venderink. Kunstenares Heike Engel zal begeleiden in het maken van een bijzonder stilleven van natuurlijk materiaal.

 

Organisatie en partners

Het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap organiseert kunstactiviteiten voor ouderen met als doel samen van mooie momenten te genieten. Partners van het programma zijn Markenheem, Sensire, Attent, de Herbergier, Liemerije, Het Slingelandziekenhuis, Kruiswerk Achterhoek Liemers, Het Cultuur- & Erfgoedpact en Amphion Cultuurbedrijf. Het programma wordt ondersteund door Fonds Sluyterman van Loo, Het RCOAK en het Fonds Cultuur Participatie.

 

• website: amphion.nl/langlevekunst

 

flyer expositie

Deze pagina delen met je vrienden ...