Bronckhorst verwelkomt nieuwe jonge inwoners met boom

Kinderen die worden geboren binnen de gemeente én kinderen die in hun eerste levensjaar verhuizen naar Bronckhorst krijgen een gratis geboorteboom aangeboden. Met deze actie verwelkomt de gemeente Bronckhorst hen op een bijzondere manier. Hiermee wil Bronckhorst tevens aandacht schenken aan biodiversiteit, die met het geven van de bomen wordt vergroot.

 

Aandacht biodiversiteit

Er is een lijst van bomen samengesteld waar mensen uit mogen kiezen. Gekozen kan worden uit een krentenboompje, boskers, kornoelje, hazelaar, mispel, pruimenboom, meidoorn, sierappel, wilde appel en lijsterbes. Deze hebben elk een mooie bloeiwijze en vorm, maar vooral een meerwaarde voor de biodiversiteit. Het zijn voedselbronnen voor met name bijen, hommels, vlinders en vogels.

Ook is de boom een mooi symbool van de verbondenheid met de geboortegrond en de woonomgeving van het kind. Het is dan ook de bedoeling dat de geboorteboom op eigen grond wordt geplant.

De jonge inwoners die hiervoor in aanmerking komen, krijgen bericht.

 

Aanvragen en afhalen

De boom kan worden aangevraagd via de website van de gemeente Bronckhorst en worden afgehaald bij de gemeentewerf in Hengelo Gld op 23 oktober, 20 november of 11 december 2021 tussen 10:00 en 12:00 uur.

Bij het ophalen van de boom ontvangt u een plantinstructie en informatie over het onderhoud van de boom. Maar ook een oorkonde waarop de naam en geboortedatum van uw kind komen te staan.

 

 

Deze pagina delen met je vrienden ...